Plura och Grynet

Ikväll blev det två Umåkersegrar på Bodentravet. Först ut var tvåårige Plura (Mikael H Björklund/Sören Lennartson) som spurtade hem 50 000 kr i Bodentravets Tvååringslopp. Sedan segrade Vännfors Grynet (John Östman/Mats Gällerstedt) i Svensk Travsports Kallblodsserie med 30 000 kr i förstapris.


Plura (Mikael H Björklund/Sören Lennartson) fick mestadels gå som andra häst i andraspår. Fick en bit fram på sista bortre långsidan, men kunde successivt suga sig närmare ledarduon. På upploppet var han ikapp och 100 kvar var han förbi. Tvååringen höll undan till seger med ett huvud på 1.19,9v/1640m. Det var 50 000 kronor i förstapris till ägarna Erica Sandström och Mikael H Björklund som dessutom är uppfödare till vinnaren tillsammans med Roger Sandström.

Vännfors Grynet (John Östman/Mats Gällerstedt) öppnade snabbt och tog hand om ledningen. Fick släppa kommandot efter 400 meter och efter ytterligare ett ledarskifte, satt de som trea på innerspåret. De kunde söka sig utåt i banan 400 kvar och via fjärdespår kom de snabbt. Greppet kopplades när de svängde in på upplopet och stoet ifrån till en seger med sex längder på 1.31,1v/2140m. Här var det 30 000 kronor i förstapris till ägaren Sven Olaf Nordli i Vännäs som även är uppfödare till vinnaren.
Här var Sindys Tove (Stefan Johansson) tvåa efter en invändig resa med bra avslutning.

Noterat:

  • Det blev en tredjeplats för Vicky de Castella (Ove A Lindqvist/Mats Gällerstedt).

HP

Publicerad fredag 5 november 2021. info@umaker.travsport.se