Ponnytrav på Umåker med Horses For Happiness

Lördag 6/11 ställdes det iordning för ponnytravtävlingar på hemmaplan. Det kördes elva stycken spännande lopp denna soliga och fina höstdag. Team Umåker hade stora framgångar under dagen och körde in fem vinster av dagens elva lopp. Det blev även flera fina placeringar för Umåkers ekipage. Men extra glad under dagen var nog Evelina Sandström som körde in en dubbelseger med sin Sandbackas Gunnar!


Dagen inleddes med seger för Team Umåker och Travskolan Stall 10B direkt i dagens första lopp. Detta genom Ac´s Bellatrix och Terno Lindström(Linnea Lundgren). Terno körde direkt till ledningen och utökade försprånget under hela loppet för att köra i mål till en säker seger. Detta var Ternos första lopp, då han plockat ut sin ponnylicens under höstterminen på travskolan. Detta var även ponnyn Ac´s Bellatrix första seger på karriärens 12 starter. Segermarginalen skrevs till 8 längder och de sprang i mål på tiden 3.35,1g. Stort grattis!

I lopp 2 sprang Genova (Emilia Hägglund/Linnea Landström) till sin andra raka seger. Vann gjorde de med 2 längder på tiden 1.50,5g. Grattis!

Sandbackas Gunnar och Evelina Sandström hade en strålande dag och körde till två segrar. Den första segern kom i lopp 4, där vann de med många längder på tiden 2.57,1g. Sedan var det dags igen i lopp 10 där ekipaget tog dagens andra seger. Även där segrade de med många längder, segertiden blev något snabbare och skrevs till 2.56,1. Stort grattis och snyggt kört!

En till seger blev det i dagens 5:e lopp. Denna genom 3-åringen Lilla Myy (Alva Sallinen/Linda L. Sallinen) som tog karriärens första seger i den 3:e starten. Segermarginalen skrevs till 5 längder och tiden blev det nya rekordet 2.43,7g. Stort grattis!

 

Framskjutna placeringar:
2:a Joline II & Alva Sallinen (Linda L. Sallinen) 3.06,1g

2:a Adriana Set & My Lycksell (Linnea Lundgren) 2.42,2g

2:a Bäckdalens Kiara & Elsa Lundström (Sandra Brunell) 3.55,7

2:a Trolldalens Jax & Sandra Demby 2.15,7

3:a Trolldalens Jax & Sandra Demby 2.13,8

3:a Guldhagens Kolga & Frida Johansson (Linnea Lundgren) 2.45,2

3:a Månstrops Magnum & Esther Norman (Linnea Lundgren) 2.44,6g

 

Under dagen hade vi även fyra stycken debutanter som körde sina första lopp. Grattis till licensen och stort lycka till på tävlingsbanorna säger vi till Terno Lindström, Alva Forsgren, Isak Bengtsson och Frida Johansson! :)

Bild: Sandbackas Gunnar och Evelina Sandström
Foto: Sophie Nyblom
Text: Alma Oskarsson

Publicerad tisdag 16 november 2021. info@umaker.travsport.se