Första för Hanna och Helén!

Tävlingarna inleddes med att Skellefteåkusken Hanna Gustafsson tog karriärens första seger med familjehästen Forsunder. Sedan var det dags för hemmatränaren Helén Persson att ta sin första tränarseger med syskonhästen Lincoln Brodde. Vi fyllde på med ytterligare två hemmasegrar under kvällen, Direct Track (Fredrik Eriksson) och Dizzy River (Micael Ågren).


web-2799.jpg

Forsunder (Hanna Gustafsson) öppnade snabbast från tillägg och var framme som tredje häst, vilket blev fjärde häst dryga varvet kvar vid ett ledarskifte. Gick på 800 kvar, men fick en galopp. Kom tillbaka igen och kunde avgöra i slutet av upploppet. Källsjölinus inledde som fjärde häst, men gick på som första häst i andraspår efter ett halvvarv. Kördes till ledningen dryga varvet från mål. Höll bra, men kunde inte stå emot vinnaren. Karlängs Nils satt i den jagande klungan, men kunde avsluta bra till en tredjeplats.

web-2879.jpg

Finally (Benny Christensen/Ulrika Rehn) var inte med i den hårda spetsstriden (1.11,6/500m), utan tog sig fram utvändigt ledaren när de sänkt tempot i täten. Pressade på 600 kvar och kunde kort senare överta ledningen. Blev utmanad, men kunde ändå hålla undan till säker seger. Incontrol tog fjärde invändigt när fältet formerade sig. Började avancera på sista långsidan och avslutade jättebra till andraplatsen. Horatio tog rygg på vinnande Finally i andra ut, men blev först utvändigt halvvarvet kvar. Hängde med bra till bronspengen.

Gun Runner (Susanne H Osterling/Ricky Eklund) reds direkt till ledningen. Bestämde tempot till 1.23 första halvvarvet och varvade på 1.21. Fortsatte att öka tempot till 1.19/1500m. Gick odrmatiskt undan till seger. Bamse Å. skuggade ledaren under hela loppet. Gjorde ett försök att utmana, men fick nöja sig med andraplatsen ikväll. Let it Happen W.W. reds i fjärde invändigt, tills varvningen när det blev andra utvändigt. Attackerade via tredjespår i slutsvängen och grejade tredjepriset.

Ediego (Mikael Lindqvist) låg som sjätte häst i fältet. Gick på i spåren på bortre långsidan och kom flygandes via fjärdespår genom slutsvängen och in på upploppet. Kopplade grepp i god tid till säker seger. Bishop låg som sista häst i fältet. Gick på i utgången av slutsvängen och avslutade mycket vasst på upploppet till andraplatsen. Firstclass U.M. inledde som femte häst. Gick ut i andraspår dryga varvet från mål. Var ute i tredjespår på sista långsidan och genom slutsvängen. Höll till tredjeplatsen.

web-3082.jpg

Lincoln Brodde (Erica Guldhag/Helén Persson) satt sist i kön. Gick med i tredjespår på bortre långsidan och genom slutsvängen. Attackerade på upploppet och hann fram kort före mål. Cura Great Success kördes fram utvändigt ledaren. Övertog ledningen 600 kvar och försökte försvara sig på upploppet, men fick ge sig i sista stegen. Enge Jas fick andra utvändigt och kunde bida sin tid. Följde med fra utvändigt ledaren när ryggen övertog ledningen. Försökte, men kunde inte riktigt gå i närkamp sista biten.

web-3142.jpg

Direct Track (Jan Norberg/Fredrik Eriksson)

web-3170.jpg

Livi Nationality (Björn Persson)

web-3217.jpg

Dizzy River (Ida Olsson/Micael Ågren)

web-3301.jpg

Fräcke Prins (Ingvar Nyberg/Marie Svanholm)

Tyvärr fick vi ett tillbud ikväll med hästen Spik som avled under uppvärmningen. Enligt veterinären var det troligen en cirkulationssvikt som orsakade detta. Kusken William Strand klarade sig utan fysiska skador. Våra tankar går till Rune L Larsson som fött upp, ägt och tränat hästen under hela karriären.

Text: Håkan Persson
Foto: Jenny Rehnman

Publicerad lördag 23 oktober 2021. info@umaker.travsport.se