Fyra segrar på Skellefteåtravet

Skelleftåtravet stängde igen säsongen ikväll i ett ruskigt väder och vi tog med oss fyra segrar hem till södra Västerbotten. Segerkvartetten var Risåerland (Mats Gällerstedt), Somebody's Destiny (Stefan Johansson), Lass Caviar (Lars-Erik Jakobsson) och Don Viking (Stefan Dellbro).
(Arkivbild med glada delägare till Somebody's Destiny.)


Risåerland (Ove A Lindqvist/Mats Gällerstedt) startade från dubbla tillägg och hamnade sist i kön. Gick sedan med i andraspår och fick andra utvändigt. 600 kvar attackerade han i tredjespår och sköljde till ledningen med ett halvvarv kvar. Kunde gå undan till en kontrollerad seger med 3,5 längder på 1.41,7v/2180m. Det var 30 000 kronor i förstapris till ägarna i Stall Innergård KB från Älta. Detta var Ulvsås Zico-treåringens första seger i karriären.

Somebody's Destiny (Stefan Johansson) startade från bakspår på 20-fållan och hamnade följdaktligen nere i kön. Väntade tills de gått ut på slutrundan, innan han gick med i tredjespår som tredje häst. Kom fram bra på bortre långsidan och kunde följa ryggar tills de svängt in på upploppet. Då kom attacken i fjärdespår och fyraåringen kunde spurta till segern. Det blev en hals tillgodo och segertiden skrevs till 1.17,0v/2160m. Vinnaren ägs av Hans Nordqvist, m fl och är uppfödd av Nina Linnatie. Detta var andra raka segern för One too Many-sonen.

Lass Cavair (Tilde Eriksson/Lars-Erik Jakobsson) öppnade bra och hittade ner i andra utvändigt. Attackerade i tredjespår redan 800 kvar och tog sig fram utvändigt ledaren halvvarvet kvar. Pressade vidare och hade ett litet grepp genom slutsvängen. De kom in på upploppet i ledningen och kunde hålla undan till en säker seger med 1,5 längd på 1.16,7a/1640m, vilket var dagens snabbaste segertid. Detta var första årssegern för S.J.'s Caviar-sonen som tjänade 10 000 kronor till sina ägare Lars-Erik Jakobsson och Monica Bäckström.

Don Viking (Sandra Eriksson/Stefan Dellbro) startade från 60m tillägg och köpositionen intog direkt efter start. Avancerade framåt med ca 1500 meter och gick ner på innerspår som fjärde häst varvet kvar. Ny attack 600 kvar och då gick det undan. Kopplade greppet redan i utgången av slutsvängen. Kunde jogga ifrån till en mycket enkel seger med tio längder på 1.28,1v/2700m. Det var Kalla hästägarkannan med 50 000 kronor till vinnaren som ägs av Donnans Hästar KB i Vindeln och uppfödare till Järvsöviking-sonen är Annelie Oskarsson från Vindeln. Detta var tredje raka segern för tolvåringen.

John Östman avslutade travåret på Skellefteåtravet med att segra bakom Flight Deck (Rurik Kjötar)

HP

Publicerad fredag 15 oktober 2021. info@umaker.travsport.se