Wilma tog hem klockan

Wilma Gerklev ledde runt om med Shawn Leejs och kunde därmed vinna Gunnar Lindgrens lopp - Västerbottningen. Hederspriset till henne var ett presentkort på 3000 kr för att köpa en klocka som minne för sin första kuskseger.
En annan hemmakusk som det gick bra för var Stefan Johansson som tog en trippel, varav två var egentränade - Elit Håleryd och Boston Flip. Det blev en till Umåkerseger när I Am Roar tog karriärens första seger, Micael Ågren körde och Elina Johansson tränar.


web-9194.jpg

Shawn Leejs (Wilma Gerklev/Hanna Olofsson) tog direkt hand om ledningen och nådde halvvarvet på 1.11,6. Wilma fick dämpa till 1.14,8 på varvet. Kunde dra undan till säker seger. Mr Swish hamnade som första häst i andraspår, en bit ner i fältet. Började avancera fram mot ledaren 700 kvar. Kunde krypa ner i ledarryggen i slutsvängen för att samla kraft till upploppet. Avslutade bra, utan att kunna hota den flyende vinnaren. Kung Triton prövades från start och öppnade bra. Fick krypa ner i rygg på ledaren. Hade lite svårt att haka på, men grejade tredjeplatsen.

web-9311.jpg

Ten C.C.Face (Lena Fritz/Malin Plantin Sjöblom) öppnade snabbast och tog hand om ledningen. Blev överflyglad 1450 kvar och fick släppa ledningen. Ledaren galopperade 800 kvar och Ten C.C.Face fick återta kommandot. Reds undan till seger, även om de blev utmanade till slut av Kalles Caviar Ås som följde med som tredje häst under loppet. "Kalle" avslutade vasst på upploppet, men hann inte fram. Magia Doc reds inledningsvis som första häst i andraspår, men kunde tidigt krypa ner i rygg på ledaren. Kämpade på bra, men fick nöjda sig med tredjeplatsen.

web-9381.jpg

Belle Godiva (Ida Olsson/Markus Pihlström) inledde utvändigt ledaren, men kunde trycka sig till front vid halvvarvspasseringen som kostade 1.10,5. Det blev lugnare mitt i loppet, innan Belle Godiva kunde dra ifrån till en säker seger till slut. Gatelink var snabbast från start och tog hand om ledningen, men släppte efter ett halvvarv. Fick loppet i ledarryggen och försökte utmana på upploppet. Avslutade bra, utan att hota vinnaren. Conrads Janne gick ut som första häst i andraspår på första långsidan, men var en bit ner i fältet. Avancerade framåt, men kom aldrig i riktig närkamp med ledaren. Höll till tredjeplatsen.

Elit Håleryd (Stefan Johansson) kördes till ledningen och farthållaren var inställd på 1.13,3/500m och 1.13,5/1000m. Sedan tog det emot sista halvvarvet, men 13-åringen kunde hålla undan till segern med 1,5 längd. Detta var elfte säsongen som han tävlar och han har segrat alla säsonger utom den 2014! Dizzy River togs lugnt från start och lade sig sist i andraspår. Kom fram invändigt halvvarvet kvar och spurtade bra till andraplatsen. Rass Tanic öppnade bra och tog rygg på ledaren. Försökte utmana när luckan kom, men hängde med till tredjeplatsen.

Deviljas Oden (Stefan Edin/Teresa Cardin) kördes till ledningen i första sväng. Tempot var 1.29,2/500m och 1.30,6/1000m. Blev utmanad under sista halvvarvet, men kunde stå emot och hållan undan till segern med en halv längd. Dans Mysak fick tuffa som första häst i andraspår. Inledde en bit ner i fältet, men var snett utvändigt ledaren när de gick ut på slutrundan. Försökte utmana på upploppet, men tog sig inte förbi ledaren. Tåga Ted öppnade raskast från start och höll ledningen, men släppte fronten i första sväng. Hakade på och tog tredjeplatsen en bit bakom ledarduon.

web-9621.jpg

Boston Flip (Stefan Johansson) togs lugnt från start, men kunde ändå få rygg på ledaren. Satt och gottade sig till slutsvängen när Stefan Johansson började backa sig loss. De fick fritt på upploppet och spurtade snabbt mitt i banan. Segrade tack vare att ledande Springbank galopperade kort före mål. Peakster körde i tredje invändigt. Kom fram bra invändigt på upploppet och spurtade bra till andraplatsen. Matter Håleryd inledde i tredjespår för att komma fram utvändigt ledaren, två varv från mål. Små pressade i omgångar på ledaren. Var märkt av det tuffa loppet, men höll bra till tredjeplatsen.

web-9713.jpg

B.W.T.Gaia (Anna Karlsson/Hanna Olofsson) placerades i andrautvändigt. Attacken kom via tredjespår 550 meter från mål och de landade utvändigt ledaren i utgången av slutsvängen. Greppet kopplades tidigt inne på upploppet och det blev en säker seger. Topper kördes i rygg på ledaren. Luckan kom i utgången av slutsvängen och han avslutade bra till andraplatsen. Vicky de Castella tog hand om ledningen. Kunde inte försvara sig på upploppet och fick med sig ett tredjepris.

 web-9796.jpg

I Am Roar (Micael Ågren/Elina Johansson) inledde som femte häst i pärlbandet som radade upp sig. Gick ut i andrapar utvändigt när de passerade varvningen. Attackerade i tredjespår i slutsvängen och bröt ut något spår när de svängde in på upploppet. Hittade kursen igen och kunde spurta till karriärens första seger. Florens V.J. inledde som sjätte och sista häst. Gick ut i tredje utvändigt 700 kvar och tog rygg på vinnaren. Spurtade invändigt om denne när han bröt ut och grejade andraplatsen. Zenith Oro började som fjärde häst. Tog första utvändigt efter ungefär ett varv. Kämpade på utvändigt ledaren och fick nöja sig med tredjeplatsen.

web-9856.jpg

Aim for the Sun (Stefan Johansson/Mikael Lindqvist) togs lugnt och placerades i fjärde utvändigt. Gick med i tredjespår 750 kvar och gick på i egen attack 500 kvar. Kopplade tidigt segergreppet, men fick försvara sig sista biten när Jet Crosser kom flygandes efter ett lopp i tredje invändigt. Gold From Above tog ledarryggen. Fick luckan i slutsvängen och spurtade till tredjeplatsen.

Text: Håkan Persson
Foto: Jenny Rehnman

Publicerad lördag 4 september 2021. info@umaker.travsport.se