Andra raka för Any Ability

Andra raka för Any Ability (Krister Söderholm) när vi körde lunchtrav på Umåker. Treåringen fick göra jobbet utvändigt ledaren sista 700 metrarna, men ändå kopplades greppet i god tid före mål.


web-9899.jpg

Otroligosåfin (Lars-Göran Söderberg) tog positionen utvändigt ledaren. Det var bra tryck, 1.10,5/500 och 1.11,8/1000m. På sista långsidan började de pressa ledaren och kunde koppla greppet på upploppet till en säker seger. Lexington Tooma kröp ner i ledarryggen. Fick luckan på upploppet, men kunde inte utmana vinnaren. NoLimitJimMit satte i tredje utvändigt och avslutade bra för att precis hinna fram till tredjeplatsen, före ledande Rossi Palema.

web-9931.jpg

Hornnes Tore (Sandra Eriksson) tog rygg på ledaren som höll ett bra tempo, 1.29,9/500m och 1.28,8/100m. Sedan galopperade ledaren på upploppet och det blev raka spåret mot segern för Hornnes Tore som tog karriärens andra seger på säkert sätt. Sindys Tove kördes invändigt i femte-fjärde invänditg. Kunde ta sig ut i andraspår 700 kvar. Ner invändigt i slutsvängen och fick luckan 150 kvar och avslutade bra till andraplatsen. Gosens Titana stod ensam på start och tog också hand om kommandot direkt. Såg stark ut, men galoppen kom när de svängde in på upploppet. Tappade en del, framförallt position, men kom tillbaka ute i banan till tredjeplatsen.

Albert Zonett (Robert Dunder) kunde köra sig till ledningen in i första sväng. Han fick öppna 1.12,2/500 för att sedan dämpa till 1.16,3 vid varvningen. Kunde kontrollera händelserna och vinna tämligen odramatiskt. Ladybug Lara kördes i fjärde invändigt, men Ulf Ohlsson tog ett initiativ och gick på i andraspår varvet kvar. Kämpade på bra till årets femte andraplats. Gurra Palema galopperade innan bilen släppte fältet och tappade en hel del mark. Anslöt till fältet 1350 kvar och gick på 1100 kvar. Fick rygg varvet kvar. Reparerade galoppen bra till tredjeplatsen.

Ztinas Blaze (Marie Hafstad Eriksson) satt i tredje utvändigt och gick på i tredjespår dryga halvvarvet från mål. Levererade en bra slutrökare och kunde koppla segergreppet i god tid före mållinjen. Estelle Ima kördes tidigt fram utvändigt ledaren. Kunde överta ledningen när ledaren galopperade 900 kvar. Drog på därframme, men kunde inte stå emot vinnaren på upploppet. Tinto Three kördes i rygg på ledaren. Kom ut ett spår på upploppet, men kunde inte utmana och höll farten till tredjeplatsen.

web-0138.jpg

Foppa (Ulf Ohlsson/Markus Pihlström) startade från bakspår och tog sats från kön för att blåsa till ledningen med 1400 kvar. Fick sedan bestämma tempot och kunde köra undan till säker seger. Hayden Web var med i en inledande ledarväxel och fick till slut rygg på Foppa med 1400 kvar. Hakade på bra till andraplatsen. Kohinoor Boko var med i ledarväxlingarna och fick tredje invändigt. Ut i andra utvändigt 800 kvar och gick på via tredjespår 400 kvar. Hängde med bra till tredjeplatsen.

Any Ability (Krister Söderholm) tog tredje invändigt vilket blev rygg ledaren 1200 kvar. Dryga 700 kvar gick de ut som första ekipage i andraspår. I början av upploppet kopplades greppet till andra raka segern! Twins Lily inledde i fjärde invändigt, vilket blev tredje invändigt och sedermera gick de ut i andra utvändigt i rygg på vinnaren. Skuggade Any Ability, men kunde inte ta sig förbi. Västerbo Victorious kördes i ledningen och fick bestämma tempot till, 1.19,9/500 och 1.20,3/1000m. Fick press genom slutsvängen, men kunde inte försvara sig på upploppet och fick nöja sig med tredjeplatsen.

web-0271.jpg

Ava Modde (Henrik Svensson) galopperade i starten och tappade mycket mark. Kom fram som andra häst i andraspår 1100 kvar. Gick snabbt på långsidan och genom slutsvängen för att kunna koppla greppet 150 kvar. Vann lätt, trots startgaloppen. Min Lilla Benitah kördes inledningsvis som tredje häst på innerspår. Ut som första i andraspår 1500 kvar. Pressade ledaren på långsidan och genom svängen. Kopplade grepp på ledaren, men kunde inte svara vinnaren. Sundbo Vacker kördes i ledningen. Bestämde tempot till 1.39,4/500 och 1.38,1/1000m. Fick press och kunde inte försvara sig på upploppet, men höll till tredjeplatsen.

web-0335.jpg

Ryjet (Ingvar Nyberg/Gunilla Lindström) kördes fram utvändigt ledaren och kunde reglera händelserna. Gick undan på upploppet till en kontrollerad seger, med tillsynes krafter kvar. Matter Håleryd kördes i ledningen. Det kostade 1.12 första halvvarvet, men fick sedan dämpa till 1.15,4 på varvet. Höll bra, men kunde inte stå emot utvändige vinnaren. Lass Caviar fick loppet i ledarryggen. Ut ett spår på upploppet, men fick aldrig fritt.

Text: Håkan Persson
Foto: Jenny Rehnman

Publicerad måndag 13 september 2021. info@umaker.travsport.se