Wäjerstens fyrling!

Daniel Wäjersten blev kvällens man när han segrade i fyra av kvällens lopp, varav två med egenträdanade hästar.
Omslagspojke blev ändå hemmakusken Johan Dolling Millberg som ställt i ordning Gosens Titana i fint skick och de tog en snygg seger.
Hemmaseger blev det också genom Somebody's Destiny och Stefan Johansson.
Vi önskar Lena Fritz lycka till i Amatör-SM, dit hon kvalificerade sig genom segern med Ockelbo-hästen Freckless (Daniel Hansson).


web-0805.jpg

Somebody's Destiny (Stefan Johansson) hamnade nere i kön från start. Gick ut i tredje varvet kvar och fick ut några ryggar framför. Blev tvungen att gå ut i fjärde och femte spår i slutsvängen. Kom med raska fötter och hann precis fram till segern. I Am Roar öppnade bra från start och släppte för ett lopp i ledarryggen. Tog sig ut i andraspår 500 kvar och fick fritt i slutsvängen. Bra avslutning och höll sånär på att hålla undan. B.W.T Dakota inledde på innerspår, men hittade ut i tredje utvändigt. Gick på via tredjespår och hade greppet i slutsvängen, men kunde inte stå emot sista biten och blev trea.

web-0874.jpg

Mellby Galanga (Daniel Wäjersten/Oscar Berglund) kröp ner i fjärde utvändigt. Gick på i tredjespår 700 kvar och kom snabbt genom slutsvängen. Inne på upploppet kopplades greppet i god tid före mål. Marvelous kunde försvara ledningen från innerspåret. Tempot var 1.10,3/500m och 1.12,6/1000m. Kunde dock inte försvara sig när vinnaren ställde en allvarlig fråga på upploppet. Lollipop Girl utmanade om ledningen, men fick ge sig och kröp ner i ledarryggen efter spetsstriden. Fick sent chansen, men kunde inte växla tempot och grejade tredjeplatsen.

web-0905.jpg

Nibali Vivantis (Daniel Wäjersten/Ricky Eklund) tog hand om ledningen, även om han blev utmanad. Fick öppna 1.13,0 första halvvarvet, men kunde dämpa till 1.16,3 på varvet. På upploppet kunde han dansa undan till säker seger i debuten i nya regin. Västerbo Victorious fick loppet i andra utvändigt. Gick på via tredjespår 500 meter från mål, men kunde inte utmana vinnaren. Titleist inledde invändigt, men kördes tidigt fram utvändigt ledaren när han fick möjlighet. Kämpade på bra till tredjeplatsen.

Gosens Titana (Johan Dolling Millberg) kunde inte vara med från start, men kördes fram i ledarryggen. Kunde mysa med bakom tätduon under slutvarvet för att sätta in segerstöten på upploppet till en säker seger. Risåberra inledde i andra utvändigt, men det blev först utvändigt när den framför galopperade 1150 meter kvar. Pressade på ledaren i omgångar under slutrundan och hade greppet, men kunde inte stå emot vinnaren sista biten. Dalknösemma var snabbast från start och kördes i ledningen. Fick press i omgångar under slutrundan och höll bra till tredjeplatsen.

Syoss (Daniel Wäjersten) laddades från start och drog till ledningen in i första sväng. Det kostade inte mer än 1.12,9 första halvvarvet och de kunde dämpa till 1.15,0. På slutrunda pressade utvändige Everest Sisu, men Syoss försvarade sig och kunde gå undan till en säker seger. NoLimitJimMit tog rygg på ledaren och fick chansen på upploppet. Försökte och hann precis fram till andraplatsen, men kunde inte utmana vinnaren. Everest Sisu hittade ut och kunde köra fram utvändigt ledaren med 1500 kvar. Pressade ledaren, en kunde inte utmana vinnaren på upploppet och blev precis avslagen strax före mål i kampen om andraplatsen.

blobid1.jpg

Freckless (Lena Fritz/Daniel Hansson) var snabbast iväg bakom bilen och spetsade in i första sväng. Det kostade 1.11,6 första halvvarvet, men de fick dämpa till 1.15,1 på varvet. På upploppet blev de rejält utmanade, men Freckless försvarade sig ärligt hela vägen hem och Lena Fritz sparade att rycka huvan till finalen på Åby. Avaboy kördes fram utvändigt ledaren och utmanade ledaren på upploppet, men kunde aldrig koppla grepp och fick nöja sig med att vara tapper tvåa. Kohinoor Boko satt i fjärde utvändigt. I slutsvängen kom de fram invändigt mellan hästar som trea och hade bra fart. Kom snabbt mitt i banan, men hann inte fram.

web-1180.jpg

Min Lilla Benitah (Malin Strinnlund) öppnade bra från tillägg och körde fram som första häst i andraspår. Vid varvningen övertog de ledningen och kontrollerade händelserna totalt till en enkel seger. Fint intryck! Selina spetsade inledningsvis, men släppte ledningen efter ett varv. Följde med i ledarryggen och grejade en andraplats på bra sätt i debuten. Mellem Jerven startade från dubbla tillägg och jobbade sig successivt ikapp täthästarna. Han var framme som tredje häst när de gick ut på slutrundan. Fick gå utvändigt sista varvet, men kunde inte riktigt utmana.

Brillanten (Daniel Wäjersten) öppnade raskt från springspår och tog hand om ledningen. Fick öppna halvvarvet på lugna 1.20,5 för att varva på 1.19,4. Sedan fortsatte Wäjersten att öka tempot för att inte bjuda in konkurrenterna i matchen, även om Brandy T.N. från ledarryggen försökte utmana. Fin debut. Brandy T.N. tog rygg på ledaren och hakade på bra. Fick chansen på upploppet och avslutade bra. Prince of Honor kördes fram till tredje utvändigt, vilket blev andra utvändigt när de gick ut på slutrundan. Tappade mark i slutsvängen, men kom tillbaak bra på upploppet till tredjeplatsen.

Text: Håkan Persson
Foto: Jenny Rehnman

Publicerad tisdag 28 september 2021. info@umaker.travsport.se