Lars Öströms Stolopp

Umåker har sedan 2002 kört Lars Öströms Stolopp. I år kommer vi att skruva om loppet till ett stolopp för 3- och 4-åringar, där 4-åringarna kommer att stå med 20 meters tillägg. Det blir även några tillägg på startprissumma. Årets upplaga kommer köras i samband med Winter Trot Classic på juldagen och det kommer att vara minst 50 000 kronor i förstapris.


Umåker har sedan 2002 kört Lars Öströms Stolopp, vilket instiftades i samband med att Lars Öström flyttade från Umeå till Sala.

Lars Öström var allt från framgångsrik amatör med framförallt Polketta och Oktibi. Han var ordförande i såväl travsällskapet som avelsvärderingsnämnden. Lars var också provloppsgeneral under många år och utbildade nya licenstagare. Han var en eldsjäl som verkligen brann för hästen och travsporten.

I år kommer vi att skruva om loppet till ett stolopp för 3- och 4-åringar, där 4-åringarna kommer att stå med 20 meters tillägg. Det blir även några tillägg på startprissumma. Årets upplaga kommer köras i samband med Winter Trot Classic på juldagen och det kommer att vara minst 50 000 kronor i förstapris.

Framgent kommer loppet att placeras i oktober.
- Det har funnits en lucka i unghästplaneringen för kallblodiga ston som fått på sig pengar från Kriteriestoet och Derbystoet. Vi ser det som en möjlighet att erbjuda stona att få möta varandra, vilket jag vet att Öström också hade uppskattat. Det kanske blir sent med ett decemberlopp i år, men idén kläcktes för sent. Nästa år planerar jag loppet till oktober, ca två veckor före finalerna i Norrlands Elitserie. Det tror jag blir nära optimalt, säger Håkan Persson, sportchef på Umåker.

Publicerad onsdag 8 september 2021. info@umaker.travsport.se