Skellefteådubbel och auktionsköp

Igår kördes det förmiddagstävlingar på Skellefteåtravet och vi fick med oss två segrar till Umåker. Det var rutinerade duon Jan-Erik Erikson/Thule Jonsson som segrade med Rossi Palema och Mats Gällerstedt som satte dit Källsjöviking (bilden).


Rossi Palema (Jan-Erik Erikson/Thule Jonsson) öppnade bra, men fick svar innanför. Kunde dock trycka sig till ledningen mitt i första svängen. På sista långsidan blev de rejält utmanade, men Jan-Erik kunde försvara innerspåret. Inne på upploppet kunde de hållan undan till seger med 1,5 längder på 1.16,0v/1640m. Det var 10 000 kronor i förstapris till ägarna i Firma Jonssons Hästgård i Röbäck.

Källsjöviking (Mats Gällerstedt) öppnade raskt från springspår och tog ledningen efter 150 körda. Öppnade 1.27/500 och 1.26/1000m. På slutrunda drog Gällerstedt i ett skoningslöst tempo och ledningen ökades successivt hela vägen. När mållinjen nåddes var det helt överlägsna och "många längder" var ingen överdrift. Segertiden blev 1.26,6v/2140m. Det var 10 000 kronor i förstapris till ägarna Tomas och Lennart Domeij och Tina Asplund.

Noterat:

  • Caroline Forsner tog en kuskseger bakom Luleå-hästen Catching Fire (Maria Karlsson). Här var Love of Mine (Stefan Johansson/Catarina Norqvist) tvåa.
  • Det blev även en andraplats för Lill Elden med sin tränare Robert Kärrman i sulkyn.

Stefan Johansson ropade in Maharajah-dottern 112 Action d'Inverne på Kriterieauktionen. 
Katlogsida - Video

imageq0b3m.png

Publicerad söndag 26 september 2021. info@umaker.travsport.se