Seger i Lilla Silverörnen 2021

I lördags ställde Solänget iordning för sin sista ponnytravdag säsongen 2021. Det bjöds på 12 stycken spännande lopp, där ibland årets upplaga av Mini Silverörnen och Lilla Silverörnen. Team Umåker åkte dit med en stark trupp och under dagen bjöds det på många fina prestationer och placeringar. En rolig och solig dag som förgylldes av en seger i storloppet Lilla Silverörnen 2021 genom Umåker ekipaget Lau och Elsa Nystedt.


Elsa Nystedt hade ställt iordning sin Lau på ett mycket bra sätt inför lördagens uppgift. De startade längst fram som nummer 1 i ordningen av 10 ekipage. Elsa satte upp tempot direkt efter start och snarare utökade försprånget under hela loppet på 2140 meter. Det blev en spets och slut seger för ekipaget med många längder på det nya fina rekordet 1.56,9. Inte nog med att ekipaget segrade i lopp 2 Lilla Silverörnen 2021 så hade de ett lopp till att ta sig ann. Det blev en seger även i lopp 9 för Lau (Elsa Nystedt). Segrade gjorde ekipaget med 2 längder och segertiden skrevs till 1.58,0g. Det blev helt enkelt en superdag för Elsa och Lau som åkte hem med en dubbelseger i bagaget, stort grattis!

Ytteligare en seger kom i dagens fjärde lopp, där segrade Devil G.W. (Wilma Gerklev). Ekipaget segrade med många längder på det nya rekordet 2.15,3. Det var treåringens fjärde seger denna säsong och har därmed en segerprocent på 50%. Stort grattis!

Dagen avrundades med en till Umåker seger i dagens 11:e lopp. Detta genom travskolan Stall 10B:s Hyltansstjärnskott (Klara Lundgren/Linnea Lundgren) som segrade i dagens montélopp kategori B. Ekipaget segrade med 4 längder på tiden 2.19,3g. Det var andra gången som Hyltansstjärnskott startade i monté, och det gick lika bra som sist han provade sina vingar i monté. Av två starter i monté har ekipaget 100% i segrar. Det blev även en andraplats för Hyltansstjärnskott (Alma Oskarsson/Linnea Lundgren) under dagen på tiden 2.07,8.

Framskjutna placeringar:
Capten Pilgrim (Ella Ersson Svedelius/Jennifer Svegårdh) körde till en andraplats under dagen på tiden 2.10,6.

Umåker ekipage i Mini Silverörnen 2021:
Månstorps Magnum (Olle Bergdahl/Linnea Lundgren) 5:a på tiden 2.40,1

Umåker ekipage i Lilla Silverörenen 2021:
Lau (Elsa Nystedt) 1:a på tiden 1.56,9
Genova (Emilia Hägglund/Linnea Landström) oplacerad på tiden 1.49,6g
Vizzard Wee (Ella Ersson Svedelius/Alexandra K Strandberg) oplacerad på tiden 1.53,7g

Bild: Lau & Elsa Nystedt
Foto: GirlPower HB
Text: Alma Oskarsson

Publicerad måndag 27 september 2021. info@umaker.travsport.se