Segerrik torsdagskväll

Det var fina framgångar för Umåker under torsdagskvällen. Två segrar på Bodentravet när Guli Kajsa (Mats Gällerstedt) och Utmost (Krister Söderholm/Elina Johansson) triumferade. Elinas första tränarseger! Dessutom en kuskseger för John Östman med Nehemiah. På Östersundstravet segrade Parodin (Fredrik Forsén) och Caroline Forsner red till seger med Osah's Bolt.


Guli Kajsa (Mats Gällerstedt) spetsade kort efter start och öppnade halvvarvet på 1.38,8. Raskade på andra halvvarvet så de varvade på 1.35,0. Sedan fortsatte hon att öka tempot successivt för att avsluta sista 500 efter 1.28,8. Hon blev utmanad på upploppet, men svarade ärligt hela vägen hem till seger med ett huvud på 1.31,6v/2140m. Det var ett lopp i Svensk Travsports Unghästserie och ett försök i Norrlands Elitserie med 50 000 kronor i förstapris till ägarna Mats Gällerstedt & Ernst Nilsson. Uppfödare är Fredrik Andersson & HB Anderssons Hästar. 

Utmost (Krister Söderholm/Elina Johansson) öppnade bra till rygg ledaren och 1500 kvar blev det tredje invändigt vid ett ledarskifte. Där satt han instängd tills det började luckras upp utvändigt i slutsvängen. I utgången av slutsvängen kunde de börja leta sig utåt i banan för att attackera på upploppet. Det var tre hästar på linje, men Utmost hade bästa farten och kunde vinna med en hals på 1.15,5a/2140m. Här var det 10 000 kronor i förstapris till ägaren Elina Johansson från Lycksele som därmed tog karriärens första tränarseger med stor häst. Elina som för tillfället är nere hos Reijo Liljendahl och gör sin praktik.

Parodin (Fredrik Forsén) vände rutinerat upp från innerspåret för att ta hand om ledningen. De nådde femhundringen på 1.34,8 och då ökade Doroteahästen till 1.33,9 till varvningen. Det fanns fortfarande kräm kvar i linorna att öka tempot till 1.32,0 på varvet. De fick press i slutsvängen och in på upploppet. Det stod och vägde mellan tre ekipage, men tyngst vägde Parodin som åkte ifrån till seger med en säker längd på 1.32,1v/2140m. Det var 10 000 kronor i förstapris till Stall Seffs AB i Dorotea som äger vinnaren. 

Noterat:

  • John Östman tog årets 16:e kuskseger när han segrade i ett långlopp med finsktränade Nehemiah (Iida Lantto). Därmed har John redan tagit fler segrar i år, jämfört med 2020.
  • Caroline Forsner åkte till Östersund för att rida en häst i montéloppet. Hon segrade överlägset med Osah's Bolt (Anna-Lena Göransson)
  • Skogro Konsult&Utveckling AB från Umeå tog en ägarseger på Bodentravet när debuterande Raja Mirchi-sonen Hotspot Simoni (Hanna Olofsson) segrade med fem längder i tvååringsloppet.

HP

Publicerad torsdag 2 september 2021. info@umaker.travsport.se