Trippelseger i Skellefteå

I helgen travades det ponnytravtävlingar på Skellefteåtravet. Umåker hade några ivriga ekipage på plats som körde om de fina placeringarna. Det blev tre segrar till Umåker under dagen, samt några fina framskjutna placeringar.


Dagens första seger kom i lopp 2. Där vann Hellboy G.W. (Wilma Gerklev) med många längder på det nya rekordet 2.27,0g. Det var hästens andra start i karriären, och det har börjat bra. Inledde tävlingskarriären gjorde han med en andraplats och nu en vinst. Wilma både tränar, äger och kör hästen Hellboy G.W. Hon har dessutom även fött upp hästen. Stort grattis!

Den andra segern för dagen kom i lopp 4, där segarde Bella Ljadas (Lo Sallinen/Linda Sallinen) med Lo Sallinen bakom tömmarna. Det var första segern för både ponny ock kusk! Segrade gjorde dem med 5 längder på tiden 3.12,2. Stort grattis till första segern, vi hoppas att det blir många till!

I lopp 6 var det dags för Wilma Gerklev igen. Där körde hon sin Devil G.W. till en säker seger på nytt rekord. Segertiden skrevs till 2.15,4 vilket var en rekordsänkning med 5 sekunder. 3-åringen Devil G.W. har börjat sin första tävlingsäsong på bästa sätt med 6 starter har han raden 3-1-1, det är inte dåligt! Hästen är uppfödd, ägs och tränas av Wilma. Grattis till fina hästar och fina resultat.

Fler framskjutna placeringar:

  • Det blev en andraplats för Sandbackas Gunnar (Evelina Sandström) på det nya fina rekordet 2.54,6g vilket var en sänkning på 6 sekunder.
  • En tredjeplats blev det för travskolans Adriana Set (Alice Lindelöf/Linnea Lundgren) på tiden 2.38,4g.

Text: Alma Oskarsson
Bild: Devil G.W. Wilma Gerklev och Hellboy G.W.

Publicerad torsdag 2 september 2021. info@umaker.travsport.se