Kontio ordnade hemmadubbel

Jorma Kontio gästade Umåker ikväll och segrade med två hemmaekipage. Först segrade han med treårige Exhibition (Mikael Melefors) och senare ordnade han en födelsedagspresent till Anna Näslund som tränar fyraårige Luka Modric.
Dubbelseger blev det även för Robert Skoglund som segrade med egentränade duon Sundbo Grann och Sundbo Rymling.


Fake News (Micael Melander/Tiina Koskinen) öppnade raskt till ledningen. Fick en fråga i första sväng, men svarade. Varvade på 1.17. Blev utmanad av Celine P. på upploppet, men svarade ärligt in i mål till seger med en hals på nya rekordet 1.15,8a/1640m.

Self Explosvie (Jonathan Carre/Nils Elfving) reds fram som första häst i andraspår. Började pressa ledande Dream Weaver 700 kvar för att överta ledningen dryga halvvarvet från mål. Höll undan till säker seger för en bra avslutande Arizona Dream.

web-1146.jpg

Exhibition (Jorma Kontio/Mikael Melefors) inledde som tredje häst och kördes fram utvändigt ledande Highrise med varvet kvar. Kopplade greppet på upploppet och kunde även hålla undan för Priscilla Håleryd som avslutade bra till andraplatsen. De tre första noterade nya rekord, 1.16,3a/1640m.  

Krakas (Jan Ove Olsen) var med om en incident i första sväng och galopperade. Tappade en del mark, men kom tillbaka till fjärde utvändigt. Gick med i rygg på favoriten Trumpie via tredjespår 600 kvar och drogs snabbt framåt. Egen attack i fjärdespår ur slutsvängen och spurtade piggt till säker seger före Trumpie.

web-1270.jpg

Sundbo Grann (Robert Skoglund) kunde inte vara med från start och tappade inledningsvis. Kom tillbaka och kördes fram utvändigt ledaren. Kopplade grepp på ledande Rötungen på upploppet och kunde stå emot Järvsö Nilsingemar som kom med en vass slutstöt.

Luka Modric (Jorma Kontio/Anna Näslund) kördes till ledningen två varv från mål. Kunde successivt skruva upp tempot. På upploppet höll han undan för en vasst avslutade Empereur d'Inverne.

web-1369.jpg

Maybach W.F. (Ove A Lindqvist/Madelene Wikstén) backade ner i fältet från start och hamnade i fjärde invändigt. Satt kvar på sista långsidan och väntade till 300 kvar med att gå i tredjespår och vidare till fjärde spår.  På upploppet avslutade han mycket vasst och hann fram till segern i god tid finfina 1.12,7a/1640m.

web-1412.jpg

Sundbo Rymling (Robert Skoglund) kunde inte hålla ledningen och tog rygg på ledande Nordvinn. När de gått ut på slutrundan gick han ut som första häst i andraspår. Kopplade grepp när de svängde in på upploppet, men invändiga Nordvinn kom tillbaka. Sundbo Rymling kom också tillbaka och kunde koppla tillbaka greppet när Nordvinn började schabbla med aktionen.

Global Badman (Daniel Wäjersten) forsade till ledningen 1450 kvar. Kunde kontrollera händelserna och segrade enkelt på ett bra sätt i sin årsdebut.

A Knight's Victory (Jill Ivarsson) öppnade bra och tog sig ner i rygg på ledaren. Det blev sedermera tredje invändigt. Luckan uppenbarade sig i slutsvängen och ekipaget kopplade direkt segergreppet. Vann säkert.

Foto: Jenny Rehnman
Text: Håkan Persson

Publicerad torsdag 21 april 2022. info@umaker.travsport.se