Mailis och Power Glide

Årspremiär på Solänget idag och det blev två Umåkerekipage som segrade. Först ut Mailis (Jan Öberg) och Stefan Johansson som tog karriärens första seger. Sedan i loppet efter red Caroline Forsner sin egentränade Power Glide (bilden) till andra raka montésegern.


Mailis (Stefan Johansson/Jan Öberg) öppnade raskt från tillägg och satt i ledningen redan innan första sväng. De släppte kommandot mitt i svängen för en resa i ledarryggen. Knappa halvvarvet kvar tog de sig ut i andraspår och utmanade ut ur slutsvängen - in på upploppet. Segergreppet kopplades 100 kvar till seger med en halv längd på 1.33,7v/1660m. Det var 20 000 kronor i förstapris till ägarna Jan Öberg och Ulrika Sandström.

Power Glide (Caroline Forsner) öppnade snabbast från tillägg och var framme som fjärde häst. Blev andra utvändigt i den lilla klunga efter 800 meter och de kunde ridas med i rygg på ledarduon. Dryga halvvarvet från mål reds de fram utvändigt om ledaren och kunde koppa greppet i slutsvängen. Gick undan till enkel seger med fem längder på 1.16,0v/2160m. Det var 20 000 kronor i förstapris till ägarna Travfo KB och Caroline Forsner.

Vi noterar också en kuskseger för Krister Söderholm i dagens avslutande lopp med Solängettränade Blue Kitten (Anneli Kimmerud).

HP

Publicerad söndag 24 april 2022. info@umaker.travsport.se