Baninformation

Igår under tisdagen träffades A-tränare, banveterinär och medlemmar ur bankommittén för att diskutera banans beskaffenhet . Det yttersta syftet är så klart att göra vår bana så skonsam och bra som möjligt för våra hästar.
Läs mer,


Banveterinär Anders Karlsson förklarade vad hans roll som banveterinär innebär och vad han tittar på när han bedömer banan. Därefter berättade banmästare Mats Bucht om hur skötseln går till och varför vissa moment utförs.

Säkerhet för hästar och kuskar fanns också på agendan och där beslutades att höja staketet i Röbäckskurvan samt komplettera staketet i sista kurvan.

Vad alla tycktes överens om var att försöka höja ytlagret på sikt. Idag ligger det mellan 7-12 cm men alla närvarande ansåg att svikten i banan blir bättre om detta lager kan bli tjockare. Detta går inte att göra för snabbt utan måste ske över tid då banan annars blir alldeles för lös.

Vidare beslutades att banan skall vara så bra som vädret tillåter vid två dagar i veckan, tisdagar och fredagar. Då skall den vara som bäst kl 08:30 och 14:30.

Provloppen (2-3 ggr/månad) kommer att köras på tisdagkvällar fram till november, innan vi avslutar provloppsterminen lördag den 10/12.

Tack till alla som kom och bidrog med synpunkter! / Ulf Nilsson, travbanechef

Publicerad onsdag 17 augusti 2022. info@umaker.travsport.se