Somebody's Destiny spurtade hem Umåker Cup

Stefan Johansson fick plocka karriärens näststörsta seger när han ikväll styrde egentränade Somebody's Destiny till seger i Umåker Cup med 75 000 kr i förstapris. Vi hade tidigare under kvällen räknat in ytterligare en hemmaseger i Lena Johanssons Cold Feet som kunde ta karriärens första seger tillsammans med Malin Viklund i sulkyn.
Kvällens största vinnare var Hulte Annika (Emil Eriksson/Leif Jonsson). Hagmyren-ekipaget segrade i Norrländska Elitstoet med 100 000 kr i förstapris.
Vi noterade en dubbelsegrare, Mats E Djuse, som satte dit Frihet (Daniel Wäjersten) och Tekno Viking (Jan-Olov Persson).


Frihet (Mats E Djuse/Daniel Wäjersten) kördes till ledningen efter ett halvvarv som öppnades på 1.16,9. De fick dämpa till 1.19,9 på varvet. Sedan drog de undan på slutrundan och fick en lite lucka. De avslutade bra bakom, men hann aldrig fatt på Frihet som vann säkert.

web-1629.jpg

Cold Feet (Malin Viklund/Lena Johansson) öppnade snabbast och tog täten, men fick släppa kommandot i första sväng. De rundade och övertog ledningen igen efter ett halvvarv för att 1900 kvar åter släppa för en ryggresa. De bet sig fast i ledande favoriten Timeless Sunset och fick en stor lucka ner till övriga. På upploppet försökte de utmana, men kort före mål tappade ledaren stilen och galopperade. Segern till Cold Feet som spräckte sin segernolla.

web-1705.jpg

Tekno Viking (Mats E Djuse/Jan-Olov Persson) var snabbast från start och fick styra loppet som han ville via, 1.26,0/500, 1.25,3/1000, 1.24,6/1500, 1.24,6/2000. Han hade några längder ner till övriga under loppet, men i slutskede blev de lite närgångna - segern var dock aldrig hotad.

Tequila L.L. (Lena Fritz/Anna Forssell) reds snabbt till ledningen och drog hela vägen. Blev utmanad på upploppet, men fick ge sig mot Firstclass U.M. som sprintade förbi kort före mål. Dock valde måldomarna att diskvalificera måletta för en incident 200 kvar och segern till Axevalla-gästen Tequila L.L. Inofficiell segertid: 1.12,1/1140m.

Burn Notice (Roger Nilsson) var ensam på startfållan och tog programenligt hand om ledningen. Fick öppna 1.20,4/500, men ökade sedan till 1.17,2/1000. Det blev en tuff upploppsduell mot Juan Sisu och Burn Notice såg slagen ut, men kontrade och höll undan till segern. Härlig inställning!

web-1903.jpg

Järvsö Nilsingemar (Micael Melander/Tiina Koskinen) segrade i ett händelserikt lopp efter dubbla galopper under vägen, men kunde komma tillbaka och vinna säkert.

Ultimate Brodde (Robert Dunder) kördes till ledningen och öppnade halvvarvet på 1.13,1 för att sedan varva på 1.16,9. De blev rejält utmanade på upploppet, men Ultimate Brodde kunde försvara sig hela vägen in till segern.

Hulte Annika (Emil Eriksson/Leif Jonsson) tog hand om ledningen, men fick släppa till Odexa 1500 meter från mål. Ledaren galopperade 600 kvar, Hulte Annika kunde ta sig ut och fram utvändigt ledaren. Inne på upploppet kopplades greppet på ledaren och hon kunde gå undan till seger.

web-2141.jpg

Somebody's Destiny (Stefan Johansson) inledde nere i kön och lät täten dra i ett hårt tempo. De gick med i tredjespår under slutrundan. Gick ut i fjärde i slutsvängen och femte på upploppet. Spurtade till seger på ett riktigt bra sätt!

Baba Korizma (Per Linderoth/Olivia Uggla) togs lugnt från start, men gasades till ledningen dryga varvet kvar. Linderoth fortsatte att hålla tempot uppe i täten. De övriga försökte, men kom aldrig riktigt i närkamp förrän Baba Korizma redan var i mål.

Foto: Jenny Rehnman
Text: Håkan Persson

Publicerad fredag 12 augusti 2022. info@umaker.travsport.se