Finaler i PonnytravPokalen 2022

Igår, söndag, var det dags att köra finalerna för årets upplaga av PonnytravPokalen. Många ekipage hade rest långväga för att komma och köra i de fina finalerna. Trots en hel del regn under natten och morgonen inför tävlingarna kunde vi bjuda på en snabb bana till dagens autolopp. Det bjöds på många fina prestationer under dagen och en härlig stämning. Våra duktiga Umåkerekipage körde hem flera fina placeringar och nya rekord, snyggt jobbat alla!


Redan i dagens första lopp var det hemma hästen Cinapuff (Vendela Lång) som fick sätta nosen först över mållinjen efter en hård upploppstrid. Vann gjorde ekipaget med en halv längd på tiden 2.38,9a vilket även var en rekordsänkning med två sekunder. Stort grattis!

I lopp två var det Sveriges snabbaste treåring kategori B som vann, nämligen umåkerhästen Stenbydal´s Lillja (Ella Ersson Svedelius/Alexandra K Gustavsson). Efter en fin styrning från kusken kunde de glida undan på upploppet till en säker seger. Det blev den sjunde segern på åtta försök. Segermarginalen skrevs till många längder och tiden blev snabba 2.02,9a. Stort grattis!

Ytterligare en seger blev det för Team Umåker under dagen, denna gång genom travskolans Ac´s Bellatrix (Terno Lindström/Linnea Lundgren). Ekipaget körde direkt till ledningen och där utökade de sin ledning meter för meter. Segermarginalen skrevs till många längder och tiden blev 3.24,0ag. Detta var ekipagets tredje seger tillsammans på lika många försök, stort grattis!

Framskjutna placeringar:

2:a Tolängas Medley – Vendela Lång 2.05,2a Nytt Rekord!
2:a Ängabogårds Milo – Emilia Andersson (Emma Rehn) 3.36,7a
2:a Ekslätts Purelove – Wilma Gerklev 1.53,4g
3:a Vizzard Wee – Ella Ersson Svedelius (Alexandra K Strandberg) 1.52,1g

Bild: Stenbydal´s Lillja & Ella Ersson Svedelius
Fotograf: Thea Magnesten
Text: Alma Oskarsson

Publicerad måndag 22 augusti 2022. info@umaker.travsport.se