Frans Vinner och Twigs Intense

Idag lunchtravades det på Dannero. Det blev två segrar till Umåker. Först årsdebuterande Frans Winner (Anne-Mari Fjällström) imponerade när han segrade och rekordsänkte direkt efter en offensiv styrning. Sedan segrade Janne Norberg bakom Twigs Intense (Anna Näslund) efter ett lopp i rygg på ledaren.
Bilden: Frans Vinner (Foto: Viktoria Jakobsson)


Frans Winner (Stefan Edin/Anne-Mari Fjällström) kom fram till i andrapar utvändigt från sitt tillägg, vilket blev först utvändigt när de kom till halvvarvet. Edin pressade ledaren och övertog täten med 800 kvar. Fick några längders ledning innan de gick in i slutsvängen. Drog på i slutsvängen och kunde hålla undan till seger med en längd på nya rekordet 1.29,3v/1660m. Det var 30 000 kronor i förstapris till ägarna Swedfact Trot AB i Umeå. Uppfödare är Anne-Mari & Thomas Fjällström.

Twigs Intense (Jan Norberg/Anna Näslund) startade från springspår och Norberg hittade direkt ner i rygg på den ledande favoriten Solöns Skrammel. Där satt de klistrade till 350 kvar när de gick ut till attack. Det stod och vägde på upploppet, men 50 kvar kopplades segergreppet och de segrade med en halv längd på nya voltrekordet 1.14,5v/1640m. Hästbussen i Umeå AB äger vinnaren som belönades med 25 000 kr.

Noterat:

  • Catarina Norqvist tog en fin andraplats med Wowfactor (Bo Eklöf).

Text: Håkan Persson
Foto: Viktoria Jakobsson

Publicerad måndag 22 augusti 2022. info@umaker.travsport.se