Incontrol - wire to wire

Skellefteåtravet hade kvällstävlingar igår och vi fick en seger till Umåker. Catarina Norqvist-tränade Incontrol spetsade och ledde runt om till en imponerande seger.


Incontrol (Sandra Eriksson/Catarina Norqvist) drog direkt till spets när bilen släppte fältet. Mellantiderna klockades till 1.12,6 på halvvarvet och lite lugnare på varvet, 1.13,8. De drog på i täten och hade en lite lucka till övriga när de gick ut på slutrundan. I slutsvängen blev de utmanade och det blev en spännande duell på upploppet, men Incontrol svarade ärligt hela vägen hem till seger med ett huvud på 1.14,5a/2140m. Förstapriset var på 22 000 kr till Catarina Norqvist som förutom att hon tränar, även äger och har fött upp vinnaren. För Incontrol var detta andra segern på lite drygt en månad.

Noterat:

  • I Svensk Travsports Kallblodsserie blev det en andraplats för Risåtinder (Mats Gällerstedt) och här var Rickard af R.F. (Krister Söderholm/Anne-Mari Fjällström) trea.
  • I lägsta klassen var Hanna Avenue (Jessica Erlandsson) tvåa och Mackay's Decibel (Ove A Lindqvist/Fredrik Forsén) grejade tredjeplatsen.

HP

Publicerad tisdag 16 augusti 2022. info@umaker.travsport.se