Ledare: Nu kommer höstsäsongen!

Håkan Perssons ledare inför tävlingarna på fredag 12 augusti.
Idag arrangeras Golf i Hästväg för 14:e gången under Umåkers vingar. Tävlingsgeneral (tillika travsällskapets ordförande) Anders Nilsson har innan travtävlingarna genomfört en golftävling ute på Norrmjöle Golfklubb.
Vi smygstartade höstsäsongen redan i lördags, men ikväll har vi en sportsligt stark tävlingsdag med jättefina tävlingar och nu en intressant höstsäsong igång!


Hot’n Cold
Detta unika lopp där varmbloden och kallbloden möts i samma lopp. För mig personligen är det lite av årets mest spännande lopp. Förra årets upplaga var det jämnaste hittills. När det var 40 meter kvar, ledde fortfarande två kallblod. Dock hann Importedfrmdetroit och Owen Face förbi sista biten. Importedfrmdetroit är tillbaka i år för att försök försvara fjolårssegern. Eller är det dags för revansch för kallbloden i år?

Umåker Cup
Det blev hemmasegrar i de båda försöken. A-försöket vanns av Somebody’s Destiny som Stefan Johansson serverade ett perfekt lopp. I B-försöket var Dark Angel Avenue den klart starkaste för William Strand. A-hästarna fick välja spår efter B-hästarna, men tidsmässigt var A-hästarna generellt sett klart snabbare i försöket. Det blir en spännande final med 75 000 kronor till vinnaren.

Norrländska Elitstoet
Stjärnblomster segrade förra året, men hon kommer tyvärr inte hit för att försvara titeln. Vi har 15 fina kallblodsston som ska göra upp om segerchecken på 100 000 kronor. Vi har ett hemmahopp i Vännfors Stjärna som tränas av Mats Gällerstedt.

Mats Gällerstedt
Enträget har hans Stall Gällerstedt gnuggat på och alltid levererat starka siffror. I år har stallet redan hunnit sela ut åtta olika hästar till seger! Källsjöviking segrade i STL-lopp på Bodentravet och Lia Lykke i ett försök till Kriteriestoet (femma i finalen). Det var dock svårt lidande att sitta och se Svensk Travsports Guldtäcke på Dannero i söndags, när han diskades som måletta bakom Källsjöviking. Riktigt, riktigt surt! Mats kommer garanterat tillbaka, ännu starkare!

From the Mine
Under sommaren tog Catarina Norqvist-tränade From the Mine en storseger i finska Kaustinen när Samu Sundqvist speedade till seger i ett lopp på finska rikstoton med 10 000 euro i förstapris till ägarna i Stall Grå HB. Kretsen kring hästen har målet inställt på Sundsvall Open Trot och vi hoppas verkligen att de når dit. I så fall blir From the Mine den andra Umåkertränade hästen som startar i loppets historia. Special Promise, är den hittills ende.

William Strand
William Strand har under sommaren flyttat sin licens till Umåker, vilket vi är glada för. Han och sambon Linn Andersson lägger ner ett stort jobb på sitt stall i Nordmaling. Något som också gett resultat. Riktigt roligt för William att ta en kuskdubbel förra tävlingsdagen, förutom nämnde Dark Angel Avenue – segrade han med Lena Åström och Anders Nilssons Bottnas Impuls som tog karriärens första seger.

Nya körsvenner
Under Lyckseleveckan debuterade hela fem nya körlicenstagare från Umåker. Ovannämnda Linn Andersson var en av dessa. De övriga fyra var Alice Sandgren, Julia Grahn, My Lycksell och William Johansson. Riktigt roligt och jag kan tänka mig att det var ett minne för livet att köra sitt första lopp. Undertecknad körde också sitt första lopp på just Lyckseletravet. Utan framgång.

Händer i veckan
Ett tips är att spana in hemsidan varje vecka. Vi försöker på måndagarna lägga ut ett nyhetsbrev med information om vad som händer på Umåker kommande vecka. Något i närtid som kan vara bra att känna till är att onsdagsluncherna på Restaurang Travaren nu återstartat efter ett sommaruppehåll. Mellan 11-13 serveras lunchen på stallbacken. Provloppen drar igång på tisdag 16 augusti, anmälan senast måndag 15 augusti kl. 9.00.

Golf i Hästväg
Det är dags för den 14:e upplagan av Golf i Hästväg. I år har Anders Nilsson dessutom fått ihop ett rekordstort startfält, vilket tyder på att konceptet är både lyckat och uppskattat. Titelförsvarana Husman Hagberg är med i år igen. ”Hemmalaget” Umåker står fortfarande utan titel och kanske är det dags i år? Vi hälsar alla golfspelare välkomna till Umåker och hoppas att de fått ha det trivsamt både på golf- och travbanan.

Givetvis hälsar vi även alla som inte spelat golf välkomna till Umåker. Vi ser framemot en härlig tävlingskväll och det är redan mycket folk på restaurangvåningen. Boka ditt bord i Travrestaurangen på 073-209 48 50 (helst via SMS). Vi har fri entré, fri parkering (även på drive-in) och gratis travprogram till alla besökare så långt det räcker.

Vi ses på Umåker!

Håkan Persson
Sportchef/Kommunikatör, Umåker

Publicerad måndag 8 augusti 2022. info@umaker.travsport.se