Triss i Umåkersegrar!

Skellefteåtravet bjöd under måndagskvällen på travtävlingar och det blev tre segrar till Umåker. Segertrion var Bottnas Impuls (William Strand/Lena Åström), Vic de Luxe (Ove A Lindqvist/Sören Lennartson) och Facing Life (Samu Sundqvist).


Bottnas Impuls (William Strand/Lena Åström) öppnade bra från innerspår på start och tog enkelt hand om kommandot. Fick öppna halvvarvet på 1.19,2 för att sedan varva på 1.18,2. När de gick ut på slutrundan drog tempot upp i ledningen och övriga fick svårt att hänga med. På upploppet gick fyraåringen lätt undan till seger med 2,5 längd på 1.16,7v/2140m. Det var väldigt mycket luft ner till trean. Segern var värd 10 000 kronor för ägarna i Anders Nilsson & Lena Åström AB.
Noterbart att detta var numera Umåkerlicenserade William Strands 100:e start för året - vilket tangerar fjolårets starter på helåret. Då 7 segrar, nu 13 segrar. Då 404 200 kr inkört, i år 647 600 kr. Starkt!

Vic de Luxe (Ove A Lindqvist/Sören Lennartson) startade ensamma från tillägg i ett sprinterlopp, men var snabbt ikapp starthästarna. Han kördes invändigt och kom fram som fjärde häst på innerspåret. I slutsvängen kom han fram ytterligare ett och två hack, vilket gjorde att han fick chansen via open stretch. Han tog chansen och hann precis fram till skrällseger med en nos på 1.13,5v/1660m. Här var det 22 000 kronor i förstapris till ägargänget med Arne Tjärnström i spetsen. Uppfödare är Arne Tjärnström, Bengt Forsgren och Jeanette Fägnell.

Facing Life (Samu Sundqvist) startade från innerspår på tillägg och hamnade i tredje invändigt som senare vid ett ledarskifte efter dryga halvvarvet blev fjärde invändigt. När de var ute på slutrundan med ca 800 kvar, kom också en öppning för att ta sig ut i andraspår. Det femåriga stoet kördes fram utvändigt ledaren med dryga halvvarvet från mål och pressade ledaren genom slutsvängen. Inne på upploppet kopplades greppet 150 kvar och segern skrevs till en halv längd på 1.16,6v/2160m. Förstapriset var på 25 000 kronor till ägargänget i Stall Facing Life. 
Vi noterar att även Samu Sundqvist går mot ett starkt år som kusk. Fjolårssiffrorna är redan slagna och det återstår som bekant drygt fyra månader att ytterligare putsa till de fina siffrorna.
I samma lopp blev Any Ability (Krister Söderholm) trea efter att ha snabbstartat till ledningen från tillägg. Släppte efter dryga halvvarvet och hängde på bra till tredjepriset.

Noterat:

  • I en spårtrappa var Jelmer Boshoeve (John Östman) med och fightades om segern via open stretch, men fick nöja sig med en andraplats före Xanthis Excalibur (Samu Sundqvist) som kämpade bra till tredjeplatsen.
  • Guli Kajsa (Mats Gällerstedt) var ute i kvällens sista lopp och fick med sig en tredjeplats efter att hon kommit tillbaka starkt på upploppet.

HP

Tack till kretsen kring vinnarna som tagit fina bilder och skickat till mig! 
Uppskattar att få vinnarbilder att publicera i samband med segrarna.
En allmän uppmaning att gärna fortsätta med det.

Publicerad måndag 29 augusti 2022. info@umaker.travsport.se