Umåkertrippel på Skellefteåtravet

Det lunchtravades på Skellefteåtravet idag och det blev tre segrar till Umåker. Först ut var Nimbus Southwind (Karl Gunnar Vestman) som tog sin andra raka seger. Sedan segrade Guli Kajsa (Mats Gällerstedt), innan tävlingarna avslutades med en spetsseger för Klammer (Stefan Johansson).
Bilden: Guli Frasse och Guli Kajsa / Stall Gällerstedt


Nimbus Southwind (Mats Gällerstedt/Karl Gunnar Vestman) placerades i andra utvändigt efter start, men det blev efter 400m först utvändigt efter ett ledarskifte. Där fick han göra jobbet och i slutsvängen sattes pressen på ledaren in. Redan i utgången av slutsvängen kopplades greppet och 10-åringen kunde gå undan till en säker seger med två längder på 1.16,3a/2140m. Det var 22 000 kronor i förstapris till ägaren Karl-Gunnar Vestman i Robertsfors. På platserna bakom var det Umåkerhästar, 2a Cold Feet (Malin Viklund/Lena Johansson), 3a Moons Shadow (Sören Östman) och 4a Facing Life (Samu Sundqvist).

Guli Kajsa (Mats Gällerstedt) hittade ner i andra utvändigt direkt efter start och kunde behålla den positionen tills 750 meter återstod. Då togs jakten upp på den undflyende ledaren och med halvvarvet kvar satt de i rygg på ledaren. När de svängde in på upploppet gick de ut till angrepp och kunde koppla greppet med drygt 100 meter kvar till mål. Segern blev lätt och mättes till tre längder på 1.27,5a/2140m. Här var det 30 000 kronor i förstapris till Mats Gällerstedt och Ernst Nilsson som äger det 4-åriga stoet.

Klammer (Ove A Lindqvist/Stefan Johansson) öppnade snabbt och drog direkt till spetsen in i första sväng. Tempot klockades av till 1.10,8/500 och 1.13,4/1000m. Han hade en stor ledning i slutsvängen och konkurrenterna kom aldrig nära. Segern skrevs till hela 10 längder och klockan stannade på 1.14,4a/2140m. Förstapriset var på 10 000 kronor till ägarna Stefan Johansson, m fl. Det var tätt med Umåkerhästar på platserna bakom, 2a Gurra Palema (Jan-Erik Erikson/Thule Jonsson), 3a Big Jim Pellini (Krister Söderholm) och 4a Nyby Dirty Money (Thomas S Johansson/Jan Öberg).

Noterat:

  • Förutom en kuskdubbel för Mats Gällerstedt, fick han med sig en andraplats genom 3-årige Guli Frasse.

HP

Publicerad torsdag 4 augusti 2022. info@umaker.travsport.se