Ledare: Isen är spoad - Klart för start!

Håkan Perssons ledare till travprogrammet inför Winter Trot Classic på juldagen.
Nu är vi inne på upploppet för 2022. Vi har traditionsenligt Winter Trot Classic kvar, innan vi stänger ner 2022 för att vända fram 2023. Överlag har vi riktigt fina lopp i årets upplaga av Winter Trot Classic.


Entrébiljetter
Vi prövar ett nytt upplägg med entrébiljetterna inför juldagen. Ett koncept som vi kopierat från bl.a. Östersundstravet. Förköp för endast 100 kronor fram till och med julafton. De biljetterna köper du via wintertrotclassic.se. På juldagen, kostar biljetterna 200 kronor – oavsett om du köper in dig i entrén eller via wintertrotclassic.se.
Svensk Travsports Årskort 2022 gäller, samt medlemskort i Västerbottens Travsällskap.
Barn under 18 år har fri entré.

Ta bussen
I år samarbetar vi med Tians Taxi från Robertsfors som även har arenaskylt hos oss. De roddar med bussar från Norrlandsoperan till Umåker. Det är gratis att åka med bussarna och de går åter till centrum efter tävlingarna.

Kuskchampionatet
För kuskarna har hemmatränaren Samu Sundqvist satt sig i förarsätet och har två segrar och sex andraplatser mer än jagande Ove A Lindqvist. Mycket talar för att Samu ska kunna kvittera ut sitt första championat, även om Ove säkert inte gett slaget förlorat ännu. Samu har fyra chanser (bl.a. Selmer I.H.) och Ove har sju.
Micael Melander och regerande champion Mats E Djuse behöver minst en fyrling för att ta hem det. Micke har fem chanser och Mats nio.

Tränarchampionatet
I tränarchampionatet är det i praktiken avgjort, även om Hanna Olofsson leder med endast en seger före Daniel Wäjersten (som har fler andraplatser) och hemmatränaren Stefan Johansson. Idag har Hanna har dussinet fullt till start och Wäjersten står över. Stefan har förvisso två till start, men båda i samma lopp. Löper dessa dött lopp, samtidigt som Hanna kör blankt k-a-n Stefan gå om.

Damklubbens Ungdomsserie
Här har vi hemmakusken William Strand ledningen, men bakom har både Lisa Gilljam och fjolårssegraren Jill Ivarsson möjligheten att komma ikapp. William har framspår på The Trick Vick som har flest startpoäng i loppet. Lisa och Jill jagar från bakspår med sina ”familjehästar”. Det blir garanterat rafflande!

El Suecos Minneslopp
På förhand var jag lite orolig för hur många som skulle anmäla till högsta klassen. Det brukar kunna bli ”sisådär” den här årstiden. Testade att skriva ut en spårtrappa och det verkar som det föll ut väl. Loppet känns på förhand intressant med Selmer I.H. som ska jaga från spår 12. Flera kvalificerade motståndare som kommer att försöka stå emot. Godbiten avslutar V75®-kupongen!

Hemmahästar
Vi har tolv Umåkerhästar till start inom V75®-kupongen. Bästa chansen kanske kommer redan i första avdelningen med Somebody’s Destiny (Stefan Johansson) som utmanas av Borups Umami (Malin Åberg), starke formhästen Cemonroc de Coeur (Erica Sandström) och stallkamraten Klammer.
Bra chans torde det även vara för Källsjöviking (Mats Gällerstedt) kommer från seger i Hästägarekannan förra tävlingsdagen. Mats är säkert lite extra sugen på att vinna självaste Lappbarrys lopp. En häst som drog igång hans karriär för ett antal år sedan och lagt grunden till där han står idag.
Övriga hemmahästar till start inom V75® är Il Capitano Meras (Samu Sundqvist), Inferno Sisu (Anna Näslund), Clear As Mud (Tino Lindström), Twins Lily (Sören Lennartson), Just Celebration (Sören Lennartson), Delling (Samu Sundqvist) och Guli Kajsa (Mats Gällerstedt).

Samarbetspartners
Vi har en rad samarbetspartners att uppmärksamma denna dag. Lindholms Bil, ICA Gourmet, Norrmaskiner, Ramirent, Umeå Hamn, Visit Umeå, Lundquists Måleri, Sandströms Lantbruk i Stöcksjö och Cronimet. Ni ska alla känna er lite extra välkomna till Umåker!

Välkommen till Umåker!
God Jul och Gott Nytt År!

Håkan Persson
Sportchef/Kommunikatör

Publicerad måndag 19 december 2022. info@umaker.travsport.se