Travskolor prisas för engagemang i Mustaschkampen

Umåkers travskola grejade en tredjeplats i år! TACK till alla som skänkt pengar!
För tredje året i rad levererar Sveriges travbanor en härlig summa pengar till Mustaschkampen och kampen mot prostatacancer. Totalt samlade travbanorna, med sina travskolor i spetsen, in 561 414 kronor under november. Pengarna går direkt till forskning, utveckling och kunskapsspridning om Sveriges vanligaste cancersjukdom.


– De här siffrorna är helt strålande! Vi är så otroligt tacksamma för det jobb som travbanorna och travskolorna gör under Mustaschkampen. Vi har inte gått igenom allt ännu, men även i år lär flera banor hamna på topp-tio-listan över de digitala insamlingar som samlat in mest pengar i hela landet, säger Per-Anders Nygård, Prostatacancerförbundets kampanjledare för Mustaschkampen.

Travbanornas insamlingar skedde som ett samarbete mellan ATG, Svensk Travsport och landets travbanor och var utformad som en utmaning mellan banornas travskolor. De banor som samlade in mest pengar belönas nu av ATG med pengar som går till att utveckla verksamheten på travskolorna.

– Det är fantastiskt att vi med gemensamma krafter kan bidra med så pass mycket pengar och samtidigt sprida kunskap om prostatacancer. Det är verkligen ett imponerande engagemang vi ser inom hela travsporten i den här viktiga frågan, säger Maria Guggenberger, hållbarhetschef på ATG.

Topplista insamlingar
De travskolor som samlat in mest pengar under november och därmed belönas av ATG är:

1:a plats: Jägersro travskola, 170 759 kronor insamlat (vinner 100 000 kronor).
2:a plats: Solänget travskola, 101 750 kronor insamlat (vinner 50 000 kronor).
3:e plats: Umåker travskola, 69 051 kronor insamlat (vinner 25 000 kronor).
4:e plats: Dannero travskola, 64 000 kronor insamlat (vinner 15 000 kronor).
5:e plats: Kalmar travskola, 61 500 kronor insamlat (vinner 10 000 kronor).

Mest pengar samlades alltså in av Jägersro travskola som fick ihop hela 170 759 kronor och därmed belönas med 100 000 kronor av ATG.

– Vi är otroligt glada att vi lyckades vinna i år, vi har kämpat hårt och fått fantastisk respons från omgivningen, alla som varit med och bidragit på olika sätt. Pengarna går till en viktig och god sak samtidigt som vi får en fin belöning till travskolan, säger Anna Rogell, utbildningsansvarig på Jägersro.

På frågan om vad vinstpengarna ska gå till svarar hon:

– Vi har inget konkret planerat ännu, mer än att vi ska hitta något som gagnar många och i synnerhet ungdomars utveckling inom sporten.

Bilden: Ledare från Jägersro travskola (vänster) och elever från Solängets travskola (höger) visar hur november har sett ut hos dem.

Pressinformation från ATG

Publicerad fredag 2 december 2022. info@umaker.travsport.se