Bilder från Umåker

Det blev tre hemmasegrar när vi körde söndagstrav på Umåker. Twins Lily (Sören Lennartson), Vännfors Grynet (Mats Gällerstedt) och Dizzy River (Micael Ågren) var hemmahästarna som fick segerdefilera. Hemmakusken John Östman blev för sjätte gången Mästerkusken när han i år segrade bakom Eskimo Brother. Schyssta kusken - Menhammar gick till Ricky Eklund som skrällde med egentränade Mogge Hall.


web-9357.jpg

B.W.Raz (Mats E Djuse/Jan-Olov Persson) inledde med en relativt stor startgalopp. De kom tillbaka och var ikapp fältet vid varvningen. Ungefär ett halvvarv från mål attackerade de via andraspår och kunde koppla grepp på upploppet, även om hemmadebutanten Belina R.F. (Sören Lennartson) ogärna ville ge sig.

web-9416.jpg

Twins Lily (Ulf Ohlsson/Sören Lennartson) inledde i fjärde utvändigt, vilket senare blev andra utvändigt. Gick på i slutsvängen och övertog ledningen 300 kvar. Vann mycket enkelt på bra sätt i comebacken.

web-9480.jpg

Enjoy's Wifi (Ove A Lindqvist/Maria Vikström) passade på att ta andra raka segern här på Umåker. De inledde som sjunde häst, men tog sig fram till andra utvändigt. De hann ner i tredje invändigt en bit, inan de gick ut i tredje utvändigt. Ove kunde vänta till upploppet med att sätta in attacken och då avgjorde han enkelt till säker seger över den långa distansen.

web-9531.jpg

Gazoline Mearas (Sandra Eriksson) dundrade direkt till ledningen när bilen släppte iväg fältet. Där fick de köra 1.12,7 första 500 och sedan dämpa till 1.15,5 på varvet. Sedan kunde de gå undan til en säker seger med tre längder.

web-9594.jpg

Vännfors Grynet (Mats Gällerstedt) var snabbast på startvolten och tog hand om ledningen. Hon fick öppna halvvarvet på 1.32,8 för att sedan varva på 1.32,7. Hon blev utmanad om ledningen av favoriten Lill Alfred när de gått ut på slutrundan, men Lill Alfred galopperade och Vännfors Grynet behöll ledningen. På upploppet kom hästar ute i banan, men Vännfors Grynet kunde hålla undan till seger med ett huvud.

web-9664.jpg

Tour Possession (William Strand/Magnus Östman) kördes fram utvändigt ledaren. Bevakade positionen och kopplade greppet när de svängde in på upploppet. Gick undan till säker seger på bra sätt, även om aktionen inte var klockren sista biten.

web-9721.jpg

Mogge Hall (Ricky Eklund) körde offensivt fram utvändigt ledaren och kunde överta spetsen efter 500 meter som inleddes på 1.11,9. De fick dämpa till 1.15,7 på varvet, innan de gick undan till seger med fyra längder på upploppet. Imponerande uppvisning av en dryg 100-oddsare med "Schyssta kusken" Ricky Eklund.

web-9787.jpg

Edbest (Ulf Ohlsson/Hans E Lindgren) kördes till ledningen och fick bestämma tempot till 1.29,1/500 och 1.29,6 på varvet. Han blev utmanad, men svarade med att hålla undan till seger med 1,5 längd.

web-9834.jpg

Eskimo Brother (John Östman/Stefan Lundmark) kördes till ledningen och de nådde halvvarvet på 1.16,7, men de kunde dämpa till 1.19,6. Sedan gick slutrundan desto snabbare och ingen fick fatt på Eskimo Brother som dansade undan till säker seger för Mästerkusken John Östman.

web-9900.jpg

Dizzy River (Jenny Engfors/Micael Ågren) fick inleda loppet med att ta rygg på ledaren. Kunde ta sig ut i andra utvändigt 700 kvar och sedan attackera via tredjespår genom slutsvängen. Inne på upploppet kopplades greppet 100 kvar.

Text: Håkan Persson
Foto: Jenny Rehnman

Publicerad söndag 13 februari 2022. info@umaker.travsport.se