Dubbelt Gällerstedt!

Mats Gällerstedt sopade rent i kallblodsloppen på Bodentravet igår kväll när han tog en dubbelseger genom Risåtinder och Källsjöviking. Båda vann säkert. Dessutom passade John Östman på att ta en kuskdubbel. (Foto: Stall Gällerstedt)


Risåtinder (Mats Gällerstedt) startade från springspår och tog hand om ledningen efter ca 100 meter. Fick bestämma tempot till 1.43,4 första 500 och de varvade på 1.39,1. De gick ut på slutrundan i en klar ledning som bara växte till en seger med många längder på 1.35,3v/2140m, via 1.31,3 sista halvvarvet. Det var 25 000 kronor i förstapris till ägarna Nathalie Jonsson och Mats Gällerstedt. Hästen är uppfödd i Dorotea av delägarinnan Nathalie Jonsson. I detta lopp var Sören Lennartson trea med Ernst af Eda som kom från seger senast hemma på Umåker.

Källsjöviking (Ove A Lindqvist/Mats Gällerstedt) var ensam på tilläggsvolten och hamnade sådeles i kön efter start. Blev först i andraspår 1500 kvar, en bit ner i fältet. Tog sig fram utvändigt ledaren 1300 kvar och pressade på denne under slutrundan. Ledarduon drog ifrån fältet, men när de svängde in på upploppet kopplades greppet direkt. Källsjöviking hade ett klart grepp om händelserna, även om segermarginalen blev "endast" en längd på 1.27,1v/2160m. Här var det 40 000 kronor i förstapris till ägarna Tomas & Lennart Domeij och Tina Asplund. Det är Tomas och Tina som är uppfödare till vinnaren.

Noterat:

Mr Perfect (Krister Söderholm/Lena Johansson) grejade en tredjeplats i snabbloppet bakom Callela Leonard och Selmer I.H.

John Östman visade fortsatt kuskform och tog en dubbelseger genom finsktränade duon Fifth Avenue Vice och Happy Doc.

HP

Publicerad fredag 28 januari 2022. info@umaker.travsport.se