Lycksele och Östersund Ponnytrav

I söndags var det dags för det årliga ponnytravet på Lyckseles hästvecka. En härlig och varm dag som bjöd på många fina prestationer av Umåkers ekipage. Det blev flera fina segrar och en hel drös med placeringar.
Vi hade även några hästar som startade på Östersundstravet i måndags och där plockade vi ytterligare en seger.
Stort grattis till er alla, ni gör ett strålande jobb med era ponnyer!


I söndags var det dags för det årliga ponnytravet på Lyckseles hästvecka. En härlig och varm dag som bjöd på många fina prestationer av Umåkers ekipage. Det blev flera fina segrar och en hel drös med placeringar. Stort grattis till er alla, ni gör ett strålande jobb med era ponyer! 
 
Första segern kom i lopp två. Där segrade Trolldalens Jax (Sandra Demby) efter en snabb spurt på upploppet. Trots sina många tillägg gjorde ekipaget en fantastik insatts och lyckades runda alla andra ekipage. Segrade gjorde de på nya rekordet 2.07,3g och segermarginalen skrevs till fyra längder, stort grattis!
 
Redan i lopp fyra small det till med en till seger för team Umåker. Där var det segersugna Lau (Elsa Nystedt) som satte nosen först över mållinjen. Deras många tillägg skulle inte stoppa ekipaget från en enkel seger med åtta längder. Vann gjorde dem på tiden 1.65,0g, stort grattis!  
 
Direkt efter, i lopp fem, kom för dagen sista Umåker segern, det genom segervana Stenbydal´s Lillja (Ella Ersson Svedelius/Alexandra K Strandberg). Det var ekipagets tredje raka seger men även den femte på sjätte försöket. Segertiden skevs till otroligt snabba 2.05,8g och med sju längder till tvåan. Lillja är för tillfället Sveriges snabbaste treåring kat b, stort grattis!
 
Framskjutna placeringar:
 
 • 2:a Ac´s Bellatrix - (Nova Vännman/Linnea Lundgren) 3.22,2 Debutant!
 • 2:a Bella Ljadas - (Lo Sallinen/Linda L. Sallinen) 3.06,8g
 • 2:a Tolängas Medley - (Vendela Lång) 2.08,1g Nytt Rekord!
 • 2:a Cinapuff - (Vendela Lång) 2.42,9 Nytt Rekord!
 • 2:a Lucifer G.W. - (Wilma Gerklev) 2.31,9g
 • 2:a Hellboy G.W. - (Wilma Gerklev) 2.17,7g
 • 3:a Lilla Myy - (Alva Sallinen/Linda L. Sallinen) 2.28,4 Nytt Rekord!
 • 3:a Bäckdalens Kiara - (Natalie Brunell/Sandra Brunell) 3.05,3g
 • 3:a Guldhagens Kolga - (Frida Johansson/Linnea Lundgren) 2.24,1g
 • 3:a Bäckdalens Kamelia - (Natalie Brunell/Sandra Brunell) 3.08,4
 • 3:a Hyltansstjärnskott - (Alma Oskarsson/Linnea Lundgren) 2.08,8g 
 
Travskolan hade sju av sina åtta ponnyer på plats och nio stycken kuskar, varav en var debutant. Vi säger stort grattis till licensen och snyggt kört Nova Vännman som lyckades plocka hem en andraplats i sitt första lopp!
 
Östersund 30/6
Vi hade några få ekipage på plats under Östersunds heldag 30/6 förra veckan. Där blev det en Umåker seger genom Stenbydal´s Lillja (Ella Ersson Svedelius/Alexandra K Strandberg). Segrade gjorde dem på rekordtiden 2.03,9. Stort grattis!
 
Vi hade även Vendela Lång på plats som från Umåker deltagit i PonnyElitVeckan. Hon startade sin Pollypuff i PEV-mästaren 2022 och knep en andraplats på nytt voltrekord från sina många tillägg. Snyggt kört!
 
Bild: Trolldalens Jax och Sandra Demby
Foto: Anna Demby
Text: Alma Oskarsson

Publicerad tisdag 5 juli 2022. info@umaker.travsport.se