Nimbus och Excalibur segrade

Ikväll körde Skellefteåtravet sin Grand Prix-kväll och det blev två segrar till Umåker. Först skrällde Nimbus Southwind (Mats Gällerstedt/Karl Gunnar Vestman) på nytt rekord. Kvällen avslutades med att Xanthis Excalibur (arkivbild) segrade på nytt rekord i regidebuten hos Samu Sundqvist.


Nimbus Southwind (Mats Gällerstedt/Karl Gunnar Vestman) startade från spår 12 bakom bilen i detta sprinterlopp och backades ner för att köras invändigt. Han kom fram till tredje invändigt. I utgången av slutsvängen kom luckan och du spurtade 10-åringen vasst mitt i banan. Greppet kopplades 100 kvar och segern skrev till 2,5 längd. Segertiden blev nya rekordet 1.14,8a/1640m. Här var det 30 000 kronor i förstapris till ägaren Karl-Gunnar Vestman i Robertsfors.

Xanthis Excalibur (Samu Sundqvist) öppnade bra och inledde i ledarryggen, som blev tredje invändigt efter ett halvvarv. 700 kvar gick de ut som första häst i andraspår och tog upp jakten på ledaren. 200 kvar kopplades greppet och segern blev överlägsen med fem längder på nya rekordet 1.13,3a/1640m. Det var 10 000 kronor i förstapris till ägargänget med Håkan Gustafsson i Umeå AB i spetsen.
Här var Damien Hanover (Heidi Hiltunen/Tia Norrgård) trea efter en bra avslutning.

Noterat:

  • Källsjöviking (Mats Gällerstedt) var bra som tvåa i DubbelCupens försök. 
  • Walther På G. (Stefan Johansson) avslutade mycket positivt från kön till en andraplats. Bra debut i ny regi.

HP

Publicerad tisdag 19 juli 2022. info@umaker.travsport.se