Somebody's Destiny och B.Sacamano

Det blev två Umåkersegrar när Lyckseletravet anordnade lunchtrav på sin "mellandag". Först ut var Somebody's Destiny (Stefan Johansson) som levererade efter ett lopp utvändigt ledaren. Sedan avslutades tävlingarna med finalen i Lyckselepokalen. Där spurtade B.Sacamano (Samu Sundqvist) till segern. (Bild: B.Sacamano och Samu Sundqvist)


Somebody's Destiny (Stefan Johansson) tog en lugn start och kom iväg bland de sista. Med två varv kvar drogs han långsamt framåt i andraspår, men 1650 kvar tryckte Johansson på i tredjespår för att landa utvändigt ledaren 1450 kvar. I utgången av slutsvängen kopplades greppet på ledaren och femåringen kunde gå undan till en säker seger med två längder på 1.17,8v/2660m. Det var 22 000 kronor i förstapris till ägargänget med Hans Nordqvist i spetsen. Uppfödare är Nina Linnatie, Umeå.
Här var Moons Shadow (Sören Östman) trea efter ett lopp i rygg på ledaren.

B.Sacamano (Samu Sundqvist) öppnade normalsnabbt från start för att hitta ner i andrapar utvändigt. Attackerna kom i tredjespår dryga varvet kvar, men Sundqvist valde att sitta kvar - instängd i andra ut. Det visade sig vara ett klokt beslut, luckan uppenbarade sig knappa halvvarvet från mål och via en snabb slutsväng kom han med god fart in på upploppet. De försökte svara invändigt, men B.Sacamano hann fram och avgöra kort före mål. Seger med en halv längd på 1.15,6v/2140m. I finalen av Lyckselepokalen var det 40 000 kronor i förstapris till ägarna Firma Stall Sacamano & Tapio Tamminen.
B.Sacamano kvalade in till finalen via en tredjeplats och fick även med sig Umåkerekipaget Philomenia (Caroline Forsner) till finalen via en femteplats, men de slutade oplacerade i finalen.

Noterat:

  • Det blev andraplatser för Inferno Sisu (Jan Norberg/Anna Näslund) och Sounds Easy (Micael Melander/André Andersson).
  • På fredag avslutas Lyckseleveckan med ännu ett lunchtrav.

HP

 

Publicerad måndag 4 juli 2022. info@umaker.travsport.se