Välkommen William!

Från och med idag är William Strand licenserad på Umåker. Han går ut hårt med två av stallets tre hästar till start på Lyckseletravet, båda körs av nya licensinnehavare - Linn Andersson och William Johansson. Strand kör två hästar på lunchen, Bottnas Impuls (Lena Åström) och Mindyourvoice W.F. (Sandra Eriksson). Välkommen till Umåker, William!


William har en tid varit sambo i Nordmaling tillsammans med Linn Andersson och har nu även gjort en adressändring, vilket gör honom till Umåkerlicenserad. Han kommer närmast från Dannero där han hållit på med travhästar i ca 10 år. William har varit på Umåker (med Dannerolicens) tidigare, när han under en period jobbat åt Mika Haapakangas. 

William jobbar som hovslagare, tränar parets hästar och han hälsar att han tycker att det är roligt att köra lopp. Han har bra chans att förbättra kuskstatistiken från förra året då han redan vid halvårsskiftet var uppe på samma antal segrar (7) som föregående år, på ungefär hälften så många starter. 2020 var Williams hittills bästa år som kusk med 9 segrar och 614 400 kronor inkört. Totalt har William 27 kusk- och 10 tränarsegrar i karriären.

Idag på lunchen kör William två hästar på Lyckseletravet.

  • Bottnas Impuls (Lena Åström) - En häst som gör bra lopp varje gång och borde ha bra platschans.
  • Mindyourvioce W.F. (Sandra Eriksson) - Hon har varit ifrån och det är första gången som jag kör henne, så jag vet inte så mycket om henne.

En speciell dag för William som i lopp 9 selar ut två hästar som båda körs av kuskdebutanter.

  • Dark Angel Avenue (Linn Andersson) - Borde ha en hygglig chans, tycker jag.
  • Mr Swish (William Johansson) - Svårbedömd för mig då han gör debut i min regi och kusken kör sitt första lopp.

Imorgon bär det av till Hoting för att köra fem hästar vid deras årspremiär.
Vi hälsar William välkommen till Umåker och stort lycka till!

Text: Håkan Persson
Foto: Mikael Wikner

Publicerad fredag 8 juli 2022. info@umaker.travsport.se