Veckans Vinnare!

De senaste sju dagarna har vi haft fem Umåkertränade vinnare, varav Catarina Norqvist levererat tre av dessa. Toppen var när From the Mine i lördags segrade i Festival-Ajo på Kaustinen med 10 000 euro i förstapris. I sulkyn bakom stjärnhästen satt för första gången Samu Sundqvist. Dessutom har In Control och Aesthetic segrat i Hoting. Det har även Power Glide (Caroline Forsner) och Tangen Piril (Diana Sten) hunnit med.


From the Mine (Samu Sundqvist/Catarina Norqvist) startade längst ute bakom vingen och Samu Sundqvist backade ner i köpositionen. Det var bra tryck i täten med 1.09,0 första 500 och de varvade på 1.11,0. Halvvarvet kvar gick From the Mine med i tredjespår i angrepp, men satt fortfarande sist 200 kvar. Upploppet gick ruskigt fort och From the Mine kunde koppla grepp i god tid före mållinjen. Segermarginalen blev ca två längder på 1.11,7a/1640m. Det var 10 000 euro i förstapris till ägarna i Stall Grå HB som även är uppfödare till 10-åringen.

Power Glide (Caroline Forsner) startade i lördags på Hotingtravets premiärdag. Den skickliga montéhästen tog sin sjätte raka seger i disciplinen och är alltjämt obesegrad under sadel. Det blev en lugn start på den tunga banan, innan Power Glide reds invändigt och plockade placeringar. Vid varvningen tog sig ekipage ut i andra och tredjespår och avancerade snabbt framåt mot ledaren. I slutsvängen var de ikapp och ledaren svarade kort senare med galopp. Då låg vägen mot ännu en seger öppen. Segern blev överlägsen med "många längder" på 1.16,8v/1680m. Det var 20 000 kronor i förstapris till Travfo KB & Caroline Forsner som äger hästen. 

Tangen Piril (Micael Melander/Diana Sten) startade i tisdags på Hotingtravet och tog sin första årsseger. De startade från tillägg och tappade lite i starten och kom iväg som sista ekipage. Efter 900 meter gick de med i andraspår och fick andrapar utvändigt. 400 kvar gick Tangen Piril på i tredjespår och var snabbt framme utvändigt ledaren. Direkt på upploppet kopplades segergreppet och segermarginalen skrevs till två längder. Segertiden blev 1.26,9v/2500m för 10-åringen som tjänade 20 000 kronor till sin ägare Diana Sten i Nordmaling.

Incontrol (Mats E Djuse/Catarina Norqvist) startade också i tisdags på Hotingtravet och segrade i Semesterseriens andra lopp (han var trea i första försöket på Lyckseletravet). Han spetsade direkt "på kör" och fick kontrollera tempot utan att bli utmanad. På sista långsidan joggade han ifrån och fick några längders försprång. Det blev en komfortabel seger med två längder på 1.18,0v/2040m. Här var det 25 000 kronor i förstapris till Catarina Norqvist som även är både tränare och uppfödare till sexåringen. Catarina tränar även Wowfactor (Susanne H Osterling) som var trea i samma lopp.

Aesthetic (Stefan Johansson/Catarina Norqvist) var idag ute på lunchtrav vid Hotingtravets årsfinal. De inledde som andra häst, men kunde köra sig till ledningen efter ca 500 meter. Där fick de kontrollera tempot och sista halvvarvet ökade hon steglängden. Västa hotet som försökte haka på galopperade i slutsvängen och då blev segern helt överlägsen med "många längder" på 1.17,2v/2040m. Här var det 20 000 kronor i förstapris till Catarina Norqvist som återigen är både ägare och uppfödare till vinnaren. Fyraåringen tog sin andra seger i blott fjärde starten. På andraplats inkom Mackay's Decibel (Susanne H Osterling/Fredrik Forsén).

HP

 

Publicerad fredag 15 juli 2022. info@umaker.travsport.se