Ponnytrav i Skellefteå

I söndags den 12/6 var det dags för Skellefteåtravets andra ponnyheldag för 2022. Umåker hade många ekipage på plats i Skellefteå denna varma dag. Det bjöds på många fina prestationer av Team Umåker både i form av placeringar och nya färska rekord. Totalt blev det hela tre stycken Umåkersegrar av dagens sju lopp, snyggt kört!


Första segern kom redan i dagens andra lopp. Där var det Tolängas Medley och Vendela Lång som körde till en trygg seger. Det var det treåriga stoets andra vinst på tredje försöket. Vendela körde direkt till täten där de bara utökade avståndet till övriga ekipage och kunde springa in en bekväm seger på tiden 2.11,0. Stort grattis!

Nästa seger kom redan i loppet efter, även där segrade Vendela Lång men nu bakom ponnyn Cinapuff. Även Cinapuff har öppnat året bra med två segrar på tre försök. Segermarginalen skrevs till två längder och segertiden blev det nya rekordet 2.43,0a. Grattis!

Den tredje segern kom i dagens sista lopp och segrade gjorde Trolldalens Jax och Sandra Demby. Trots mycket tillägg var de snabbt ikapp och kunde enkelt ta över ledningen med varvet kvar. Det blev en lätt seger med många länder för Jax och Sandra. Segertiden skrevs till 2.07,9g vilket också är nytt rekord. Stort grattis!

Framskjutna Placeringar

  • Sandbackas Gunnar (Evelina Sandström) startade i två lopp under dagen och lyckades knipa åt sig både en andraplats och en tredjeplats. De fick även med sig ett nytt snyggt rekord hem, det nya rekordet landade på 2.48,0ag.
  • En andraplats blev det även för Guldhagens Kolga (Frida Johansson/Linnea Lundgren) som även hon sprang i mål på nytt rekord 2.24,4g.
  • Bäckdalens Kiara (Natalie Brunell/Sandra Brunell) lyckades också kamma med sig en fin placering hem, det blev en tredjeplats för ekipaget på det nya voltrekordet 3.05,8.

Vi säger stort grattis till fina prestationer och lycka till på helgens hemmatävlingar!

Foto: Tolängas Medley & Vendela Lång
Text: Alma Oskarsson

Publicerad tisdag 14 juni 2022. info@umaker.travsport.se