Ponnytrav Umåker

I söndags 19/6 var det ponnytrav på schemat på Umåker, årets första ponnytravdag av tre. Vädret såg på förhand inte så roligt ut och inleddes med regn som sedan sakta men säkert avtog. Det var dock inget som satte stopp för ekipagen i Team Umåker. Det bjöds på många fina prestationer av hemma ekipagen, många segrar, fina placeringar, nya rekord och 5st färska kuskdebutanter. Stort grattis till er alla!


Dagen inleddes med seger redan i lopp ett. Där var det travskolans AC´s Bellatrix och Terno Lindström som var först över mållinjen. Det var ekipagets andra start tillsammans och även deras andra seger. Vann gjorde dem med många längder på det nya rekordet 3.20,1g. Stort grattis till 100% i segrar och snyggt kört!

I lopp två kom nästa seger, då genom segervana Stenbydal´s Lillja (Ella Ersson Svedelius/Alexandra Strandberg). Vann gjorde dem med 5st längder efter en spurt på upploppet. Segertiden skrevs till 2.13,6, stort grattis!

I lopp fyra var det dags för en till travskoleseger genom Timeras Pärla (Emma Lundin/Linnea Lundgren). Vann gjorde dem på det nya rekordet 2.09,8g en sänkning med 3 sekunder. Segermarginalen skrevs till 3st längder, stort grattis!

Bella Ljadas (Lo Sallinen/Linda L. Sallinen) var på hugget idag och tog en seger i dagens sjätte lopp. De vann loppet på ett tryggt sätt med många längder trotts sina tillägg. Segertiden blev fina 3.08,8, stort grattis och snyggt kört!

Det blev ytterligare en seger under dagen genom travskolans Guldhagens Kolga (Moa Lindgren/Linnea Lundgren). Det var ponnyn Kolgas första seger och ekipagets första pallplacering tillsammans. Vann gjorde dem med många längder och segertiden blev det nya rekordet 2.21,1g. Stort grattis!

Framskjutna placeringar:

  • 2:a Tolängas Medley (Vendela Lång) 2.14,2
  • 2:a Lau (Elsa Nystedt) 1.58,2g
  • 2:a Snorkfrööken (Lo Sallinen/Linda L. Sallinen) 2.29,5
  • 2:a AC´s Bellatrix (Ronja Bucht/Linnea Lundgren) 3.20,6
  • 3:a Guldhagens Kolga (Alvié Långström Colliander/Linnea Lundgren) 2.33,1g
  • 3:a Trolldalens Jax (Sandra Demby) 2.08.6g

Vi hade även fem debuterande kuskar som körde sina första lopp för Team Umåker. Grattis till licensen och stort lycka till på tävlingsbanorna säger vi till Vera Bingebo, Ronja Bucht, Meja Saric, Sally Norsten och Alva Widmark! :)

Bild: Guldhagens Kolga & Moa Lindgren
Foto: Thea Magnesten
Text: Alma Oskarsson

Publicerad tisdag 21 juni 2022. info@umaker.travsport.se