Trippel på Solänget

Det var kvällstävlingar på Solänget och de tre sista loppen gick till Umåkerhästar. Det var trion Axel Palema (Jonas Karlsson/Helena Granholm), Stålville (Mats Gällerstedt) och Cemonroc de Coeur (Malin Viklund/Erica Sandström) som kunde vända norr ut med varsin seger.


Axel Palema (Jonas Karlsson/Helena Granholm) fick en bra start till andra utvändigt, men det blev först utvändigt i första sväng. De blev återigen avlösta med 1400 meter kvar och fick rygg att gå i. 700 kvar strular det framför med galopperande hästar, men Jonas Karlsson lyckas parera trafikproblemet och kommer runt till andrapar utvändigt igen. De smög med genom slutsvängen innan attacken sattes in och greppet kunde kopplas i god tid före mållinjen. Seger med två längder på 1.17,8a/2140m och 10 000 kronor in till ägarna Helena Granholm & Peter Åberg.

Stålville (Mats Gällerstedt) var snabbast från start av tilläggshästarna och var med som tredje häst. Fick kontakt med tätduon efter dryga halvvarvet. Gick ut som första häst i andraspår efter ett varv. Det blev bra tryck på tillställningen sista 600 och en tätduo bestående av Stålville och Backegubben duellerade genom slutsvängen. Inne på upploppet kopplade Stålville direkt greppet och joggande undan till en lätt seger med fem längder på 1.25,7v/2160m. Segern var värd 10 000 kronor till ägaren Johnny Löthberg Konsult AV som även fött upp vinnaren.

Cemonroc de Coeur (Malin Viklund/Erica Sandström) landade i tredje utvändigt efter start och kunde sitta avvaktandes där till 600 kvar. Då gick de på som första häst i tredjespår och levererade en snabb slutsväng i spåren. Inne på upploppet kopplades greppet 150 kvar till en seger som kändes lättare än de två längder som uppmättes. Klockan stannade på 1.15,2a/2140m och Stall Ess kunde räkna in 10 000 kronor i förstapris.
Här avslutade också Damien Hanover (William Strand/Tia Norrgård) bra från kön till ett mersmakande tredjepris i loppet.

Noterat:

Jas (Jan Norberg/Anna Johansson) grejade tidigare under kvällen ett andrapris.

På bilderna: Stålville och Evelina Sandström, Cemonroc de Coeur och Malin Viklund.
Tacksam för er som skickar in bilder på era vinnare! :)

HP

Publicerad tisdag 14 juni 2022. info@umaker.travsport.se