Inför V75® (jackpot): Erikssons skrällbud kan ordna drömvinsten

Det är jackpot på V75® och en ensam vinnare med sju rätt kan bli 49 miljoner kronor rikare.
Kanske blir det en duo från Jörgen S Erikssons formstarka stall som ordnar drömvinsten.
- Hon har höjt sig på alla plan i år och det ser spännande ut, säger Eskilstunatränaren om ett av sina skrällbud.


Från årsskiftet fram till slutet av februari hade det bara blivit en seger. Men då blev det rena rama ketchupeffekten och räknat från och med stallets andra årsseger har stall Jörgen S Eriksson 12 fullträffar på 42 starter - 29 i segerprocent.
- Hästarna har gått bra hela året men vi hade svårt att hitta först till mål, men det har verkligen lossnat med mycket segrar i mars-april och det är riktigt roligt, säger Jörgen S Eriksson.

Höjt intensiteten i träningen
På lördag gör han resan från gården i Eskilstuna till Umåker med två hästar. Först ut är Dollar Doc (V75-5) som startar från spår två bakom bilen i femåringsloppet Berth Johanssons Memorial. Hästen har inte tävlat på sju veckor men hans tränare är inte oroad för ringrost.
- Det är bara bra med honom. Han var tvåa i bronsfinalen i slutet på mars och sedan gick vi igenom honom utan att hitta några blessyrer. Han har tränat på och vi har höjt intensiteten i några veckor. Han är ingen som behöver något lopp i kroppen och jag förstod att det skulle vara några bra hästar med i det här loppet. Men vi har varit tätt inpå Mister Hercules i något lopp tidigare (tvåa och trea i Breeders’ Crown-finalen), så vi får se. Kan Dollar Doc vara bland de tre är vi fullt nöjda, säger Jörgen S Eriksson, som har långtgående planer för sin kapabla häst.

Dollar Doc.JPG

- Tanken efter det här loppet är att han ska hävda sig i silverdivisionen i sommar och framåt hösten och vintern åker vi eventuellt ner till Frankrike och gör några starter med honom. Det är en stor, stark och bra häst så jag tror att han kan passa bra där nere på lite större banor och även åt andra hållet, samt i monté. Så det kan bli spännande.

”Höjt sig på alla plan”
Stallets andra häst på lördag är Conrads Anette (V75-6). Hon spurtade i förra veckan i mål som femma i Margaretas Tidiga Unghästserie på Solvalla. Dessförinnan hade hon två raka segrar.
- Hon har höjt sig på alla plan i år och det ser spännande ut.

Conrads Anette mål.jpg
Att hon den här gången lottades till det inre ”springspåret” höjer förhoppningarna.
- Jag blev verkligen nöjd när jag såg läget. Hon har haft en tendens att hoppa från start när hon har haft snäva lägen i volten men från springspåret kan jag vända som jag vill utan några hästar i vägen och då borde hon kunna kliva iväg rätt så bra. Hon har bara gått i ledningen en gång och det var näst senast när hon vann på Färjestad och det gillade hon verkligen.

Publicerad torsdag 12 maj 2022. info@umaker.travsport.se