Inför V75® (jackpot): Hultmanalysen – två busfräcka spikar

Hej kära travvänner!
Vilken härlig helg vi har framför oss med V75 både lördag och söndag.
I Hultmanalysen fokuserar jag på lördagens jackpot-omgång på Umåker och jag tycker det ser ut som en mycket öppen omgång. Vi har en jättestor favorit i Don Fanucci Zet i Guldbjörken och mycket talar förstås för natt han vinner, men innerspår kan ställa till det och jag gör ett försök att fälla favoriten.

Jag har förresten haft tre vinnare i Guldbjörken. Kan ni vilka? (rätt svar får ni längst ner i denna text).
Hälsningar Stefan Hultman


Umåker V75 – lördag 14 maj

V75-1

1 640 meter autostart – klass I
Det är som sagt en öppen V75 och jag går ut tufft och spikar 2 Prometheus som bara är streckad på 6 procent när jag gör detta tipset. Det här är en häst jag kört själv i jobb när han var hos Peter G Norman. Spår 2 här är perfekt och han visade form senast, då var det visserligen barfota runt om men jag tror han är lika bra med dojjorna på. För den som inte vågar spika tycker jag att 4 Castor The Star är tidig, Westholm-hästarna är i ordning, och 6 Fabulous Pellini som är bra också.

V75-2
2 140 meter voltstart – klass II
Det här loppet är busöppet och här smäller det. ”Måste-hästar” att ha med är 2 Nils Zonett5 Bunch Of Budgies8 Firefoot10 Dream Sensation och 12 Ferox Brick men jag rekommenderar att gardera så mycket plånboken tillåter. Min spetshäst är 2 Nils Zonett men jag tror han blir överspelad.

V75-3
2 140 meter autostart – Guldbjörken (gulddivisionen)
1 Don Fanucci Zet blir storfavorit men det är alltid vanskligt med spår 1 och 3 Diamanten kan rassla iväg ordentligt från start och även 4 Nappa Scar kan öppna bra. Om 1 Don Fanucci Zet kan försvara innerspåret, eller om han kommer ut, så vinner han. Men jag tycker att han är en så stor favorit att det är värt att försöka fälla honom, särskilt från detta läge. Stora favoriter har fallit förut. Jag tycker man i första hand ska gardera med 3 Diamanten, 5 Selmer I.H.6 Esprit Sisu och 9 Makethemark.

V75-4
2 140 meter autostart – bronsdivisionen
Här kommer min andra spik och den är också bara streckad på 6 procent när jag tippar. Jag tror att 4 Strong Heartbeat bara vinner detta om han sköter sig. Det är en jättefin häst som har haft stolpe ut, nu är det ett bra läge för honom. Jag tycker att han är bästa hästen i loppet och tror de andra får svårt att slå honom faktiskt.

V75-5
2 140 meter autostart – Berth Johanssons Memorial
Ett jättefint lopp för femåringar och jag tror att 4 Rome Pays Off är bäst i klassen, det är en riktigt fin häst som jag tror kan komma till ledningen här. 1 Hector Sisu ska med på kupongen, de ska köra barfota och från till exempel rygg ledaren lockar det med 3 procent. Det är två fina hästar på bakspår och man måste ha med både 9 Kurri Jari Boko och 10 Mister Hercules. Mister Hercules är en klasshäst men från bakspår och så här hög procent vill jag gardera.

V75-6
2 140 meter voltstart – Diamantstoet
Jätteöppet igen och strecka på så mycket ni har råd. Jag tycker att vem som helst kan vinna och loppet är svårt att bena ut. Kommer 6 Conrads Anette till ledning, som jag tror, kan hon leda länge till 12 procent. 6 Conrads Anette är bra fin märr, 5 Succession känns lite överspelad, det är ett vanskligt läge med spår 5 och volt. 12 Staro Onyourmarks är en jättefin märr, men knepigt läge även om det i och för sig är springband. Till sist säger jag bara pass upp och varning mina vänner: 14 Krakas ska gå barfota runt om och 7 procent kan vara ren stöld.

V75-7
2 640 meter autostart – silverdivisionen
Fina hästar på väg upp och ett kul lopp över lång distans. 9 Swagger är kusligt bra i ledningen men ska gå bakifrån här plus att han möter bra hästar, han ska ändå med på kupongen. Min förstahäst är istället 4 Gardner Shaw är en liten oansenlig häst men som har en otroligt fin gång och inställning, kan han lugga 1 Amalencius B.B. på ledningen kan han bli svårslagen. Men 1 Amalencius B.B. är startsnabb och kommer oavsett få ett bra lopp. Jag gillar 7 One Kind Of Art som fått ett bökigt, men han är stark och att han ska gå med jänkarvagn och en klar fördel.

Rätt svar på frågan i ingressen: Maharajah (2011), Marshland (2010), General du Lupin (2005)

 

Publicerad torsdag 12 maj 2022. info@umaker.travsport.se