Trippelt Umåker i Boden

I lördags 7/5 var det dags för Bodens första ponnytravdag 2022. De hade ställt i ordning för en mycket trevlig dag, det bjöds på fint väder om än lite blåsigt. Några hungriga Umåkerekipage var på plats för att dra i gång ponnytravsäsongen på riktigt.


I första loppet vann dagens kanske gladaste ekipage Natalie Brunell med sin Bäckdalens Kiara. Det var första segern för både kusken och hästen. Ekipaget startade med en hel del tillägg men var bestämda från start och tog direkt upp jakten på framförvarande ekipage. Redan efter 500m kunde de köra till tät och utökade sedan bara avståndet till de andra. Segermarginalen skrevs till många längder och tiden blev det nya rekordet 3.08,0. Vi säger stort grattis till Natalie och hoppas på att hon har många fler segrar att vänta!

En annan som har inlett säsongen på ett bra sätt var Vendela Lång som körde sin Cinapuff till en seger under dagen. Segermarginalen skrevs till många längder på tiden 2.47,8. I samma lopp körde umåkerekipaget Sandbackas Gunnar och Evelina Sandström till en fin andraplats på det nya rekordet 2.49,8. Stort grattis till er båda och snyggt kört.

Det var även två fina treåringar som debuterade i Boden i helgen. Stenbydal´s Lillja och Ella Ersson Svedelius körde till seger i dagens femte lopp. Segertiden blev otroliga 2.06,6. Hack i häl var den andra treåringen Tolängas Medley och Vendela Lång som knep andra platsen i samma lopp, det gjorde dem på tiden 2.10,1g. Wow vilka fina 3-åringar vi har på umåker, ska bli spännande att få följa dem på banorna i framtiden. Vi säger stort grattis och önskar er båda stort lycka till!

Bild: Bäckdalens Kiara & Natalie BrunellFotograf: Carinas TravfotonText: Alma Oskarsson

Publicerad måndag 9 maj 2022. info@umaker.travsport.se