V75®: Hattrick för Kihlström/Redén

Minst lika bra som fjol.
Det var det samlade omdömet sedan Don Fanucci Zet löst generalrepetitionen i Guldbjörken enligt förhandsritningarna.
- Jag tror att vi ligger jäkligt bra på det, kommenterade Daniel Redén kring sin regerande elitloppsvinnare.


Spelad till bottenodds blev det odramatiskt när Don Fanucci Zet spårade hem gulddivisionen på Umåker.
Åtminstone för körande Örjan Kihlström.
Tränare Redén och säkert många av åskådarna fick nog andan i halsen då Magnus A Djuse lossade speeden bakom Antonio Trot på sista bortre långsidan.
Hastighetsmätaren var nere på 1.04-fart då Kihlström tog emot in i sista sväng.
- Om jag blev orolig? Nej, jag körde inte alls för fullt i det läget, så det var lugnt, kommenterade Kihlström som åkte ifrån sina utmanare efter behag över upploppet.
- Hästen känns precis som han ska, det verkar bra. Prestationen idag var väl ganska likartad med den han gjorde den här dagen i fjol. Då mötte han tuffare hästar, det blev lite lättare i år, fortsatte Kihlström apropå fjolårets duell i Berth Johanssons Memorial då Don Fanucci Zet räddade sig undan på målfoto från utmanande Hail Mary.
Daniel Redén var inte lika lugn i tempoväxlingen.
- Där på långsidan tänkte jag att han blir överflyglad, hästen är väldigt lat och flegmatisk. Men det blev väl ett bra led i matchningen det här. Jag tror att vi ligger jäkligt bra på det. Han är ett år äldre, men jag har en väldigt bra känsla. Han börjar vara med i värmningarna nu också.

Väljer häst i mitten av veckan
Apropå Hail Mary så är de båda kullantagonisterna numera stallkamrater och delar favoritskapet inför Elitloppet i förhandsoddsen hos ATG.
Detta trots att den senare ännu inte tackat ja.
- Hail Mary gick jobb igår och kändes riktigt, riktigt bra. Men jag hinner köra några jobb till innan vi bestämmer oss. Det är upp till hästen, förklarade Redén.
Ett ja skulle innebära att Örjan Kihlström har – minst – fyra hästar att välja mellan då han är ordinarie kusk även bakom Reijo Liljendahls Admiral As och Pasi Aikios Who’s Who.
Och den nyblivne 60-åringen var lika diplomatisk som vanligt när han ombads avslöja vartåt det lutar:
- Det är fantastiska hästar allihop. Först och främst ska vi se vilka som ska starta, sedan får jag ta en funderare på vem jag ska köra. Jag hoppas att det räcker att jag tar mitt beslut i mitten på veckan, då har tränarna några dagar på sig.
Det var början på ett äkta hattrick för landets dominerande duo.
Bugatti Miles kontrollerade konkurrenterna utvändigt om ledaren medan Mister Hercules släpptes till ledningen när värsta konkurrenten Rome Pays Off galopperade direkt i Berth Johanssons Memorial och höll ifrån sig en duktig Kurri Jari Boko.

Ny jackpot
Daniel Wäjersten reste sig snabbt genom att sätta dit Impala As i Diamantstoet.
- En drömhäst att köra på alla sätt och vis. Hon var lite seg i årsdebuten och har fått två lugna lopp efter det. Idag var hon jättefin, sade Wäjersten innan han förklarade galoppen i loppet innan:
- Det får jag ta på mig. Jag vill alltid vara framme vid vingen i tid med mina hästar, men det funkar inte för honom. Jag får tajma bättre nästa gång. Synd, han kändes jättefin i övrigt.
Dagens fartfest bjöds i inledningen då Björn Goop varvade i spets i 1.10-tempo med S.G.Flying Diaval.
Det öppnade för Devils Tongue och Sandra Eriksson att blåsa runt fältet på 1.11,7/1 640 meter autostart, banrekord för fyraåringar.
Rikard N Skoglund lät Robert Bergh-tränade Bara Mahara sänka konkurrenterna utvändigt i lägsta klassen och när Jörgen Westholm satte punkt för omgången med att spåra runt om bakom Gardner Shaw stannade utdelningen för sju rätt på 4 730 kronor.
Jackpot på fem rätt innebär att ATG uppskattar en ännu större pott med 53 miljoner kronor till en vinnare kommande lördag.

Publicerad lördag 14 maj 2022. info@umaker.travsport.se