Naomi Bros och Guli Frasse

Idag var det lunchtrav på Bodentravet och det var två ungdomar som tog varsin seger. Tvååriga Naomi Bros (Mikael Melefors) ledde sitt lopp från start till mål och vann enkelt. Samma recept använde treårige Guli Frasse (Mats Gällerstedt) som poserar med glada ägare med Big Smile på bilden.


Naomi Bros (Ove A Lindqvist/Mikael Melefors) var mycket snabb från springspåret och tog direkt hand om ledningen. Fick checka av mellantiderna till 1.22,8 första halvvarvet och 1.19,7 på varvet. Det tvååriga stoet bevakade händelserna i slutsvängen och in på upploppet. Där stack hon undan till seger med tillsynes gott om krafter kvar med 3,5 längder på 1.19,6v/1640m, via 1.19,8 sista halvvarvet. Det var 50 000 kronor i förstapris i Bodentravets Tvååringslopp som även var försök till Norrlands Elitserie. Ägare är Mikael Melefors och Kötthallen i Järfälla AB. 

Guli Frasse (Mats Gällerstedt) drog även han snabbt till ledningen efter kommandoordet "kör". Drog på i täten och nådde halvvarvet på 1.40,5 för att sedan varva på 1.38,9. Gick undan i säker stil på upploppet till seger med två längder på 1.37,5v/2140m, via 1.34,1 sista 500m. Här var det 25 000 kronor i förstapris till ägarna Big Smile KB i Älta. 

Noterat:

  • Samu Sundqvist noterades för ännu en seger bakom hedershästen Selmer I.H. (Gabriella Laestander). 8-åringen är som bekant även uppfödd av Ingemar Hultqvist AB i Umeå. Han segrade närmast före Eder Bob (Krister Söderholm/Anna Näslund) som sköt till snabbt efter sen lucka.
  • I treåringsloppet för ston blev det Umåker på silver- och bronsplatsen. Supply Duct (Ove A Lindqvist/Sören Lennartson) var tvåa före Radiographicimage (Samu Sundqvist/Mattias Berglund). 

Text: Håkan Persson
Foto: Stall Gällerstedt

Publicerad torsdag 10 november 2022. info@umaker.travsport.se