Platsannons - Travbanechef

Västerbottens Travsällskap söker nu en travbanechef som kan driva och utveckla Umåkers verksamhet genom ett jordnära och affärsinriktat ledarskap.


Umåker invigdes 1944 och är belägen cirka 5 km sydväst om Umeå. Umåker har en stor anläggning där vi bedriver tävlings- och träningsverksamhet samt att det även finns en travskola med utbildningsverksamhet samt ett hästhotell. Under 2023 så kommer det vara 23 tävlingsdagar på Umåker. Anläggningen har dock förutsättningar för att nyttjas på flertalet andra sätt och vi ser den som en ”Möjligheternas arena”, där stor potential finns för att utveckla arenan i samarbeten med såväl företag såsom andra föreningar.

På Umåker finns det nio anställda tjänstemän/anläggningspersonal. Stallarna på banan ägs till viss del privat och till viss del hyrs de ut till travtränare.

Verksamheten omsätter ca 23 miljoner och finansieras via medel från Svensk Travsport samt intäkter från evenemang, reklamintäkter, sponsring etc.

Som travbanechef har du ett helhetsansvar för verksamheten vilket innebär att du är ansvarig för att fastställda mål uppfylls och att verksamhet är optimerad ur såväl ekonomiskt, kvalitets-, miljö-, personal-, samt kundserviceperspektiv. Dessutom ska du företräda, och tillvarata Umåkers intressen centralt mot Svensk Travsport.

Kvalifikationer

  • Du får gärna ha ett allmänt hästintresse och vara insatt i hur travsporten fungerar.
  • Du är en naturlig ledare som är tydlig, handlingskraftig och strategisk.
  • Du har en god samarbetsförmåga både med anställda, styrelse och föreningsliv och du förstår vikten av att skapa och utveckla goda relationer i alla led.
  • Du är affärsmässig i allt du gör och har förmågan att bygga en god kultur och ett starkt varumärke.
  • Du är kreativ, nyfiken och har intresse för omvärldsbevakning.
  • Du bör ha erfarenhet av upprätta och följa en budget.
  • Du har en god administrativ förmåga

Vi erbjuder ett omväxlande och roligt jobb på heltid. Arbetstiderna är mestadels dagtid men även kvällar och helger förekommer i samband med travtävlingar. Anställningen sker direkt av Västerbottens Travsällskap. Provanställning 6 månader tillämpas.

Ansökningstiden går ut 18/12-22, men rekryteringen sker fortlöpande, så vänta ej med att skicka in ditt CV och personliga brev.

Kontakt vid frågor samt för ansökan.
Ordförande för Västerbottens Travsällskap
Anders Nilsson, 070-537 88 31, anders.paradiset@gmail.com

 

 

Publicerad tisdag 29 november 2022. info@umaker.travsport.se