Kusktrippel för Söderholm

Krister Söderholm hade en fin lunch på Solänget idag. Han körde tre in tre kusksegrar, varav en var egentränade Such King. Dessutom segrade han med Rickard af R.F. (Anne-Mari Fjällström) och Solänget-tränade Blue Kitten (Anneli Kimmerud).
Dessutom fick vi en Umåkerseger genom Love of Mine som tränas av Catarina Norqvist och kördes idag av Bo Eklöf.
(Bilden: En nöjd Krister Söderholm tillsammans med Such King efter en trippelseger.)


Love of Mine (Bo Eklöf/Catarina Norqvist) prickade starten perfekt och tog direkt hand om kommandot. Fick bestämma tempot till 1.14,5 första halvvarvet och nådde sedan varvet i samma tempo. Drog på därframme och gjorde det tufft för konkurrenterna. Lätt seger med 2,5 längd på nya rekordet 1.14,8v/1640m. Det var 25 000 kronor i förstapris till ägarna i Stall Grå HB, Umeå och uppfödare är Helena Moliis, Umeå.
Kajsa Jonz (John Östman/Knut Jonsson) gjorde en klart bra insats i samma lopp och hängde positivt med till en tredjeplats.

Such King (Krister Söderholm) trampade iväg bra från start, men fick svar invändigt. Ledaren galopperade i första sväng och Such King kunde ta täten. Tempot blev 1.20 första halvvarvet och han varvade i trakterna av 1.19. Under slutrundan ökade de tempot. På upploppet kunde de gå undan till en kontrollerad seger med en en längd tillgodo på nya rekordet 1.18,1v/2140m. Krister Söderholm är även ägare och deluppfödare i treåringen som tjänade 25 000 kronor.
Sweet Candy Girl (Samu Sundqvist) avslutade strålande från köpositionen via spåren. De närmade sig vinnaren på upploppet, men kunde inte nå vinnaren och fick nöja sig med andraplatsen.

Rickard af R.F. (Krister Söderholm/Anne-Mari Fjällström) startade från tillägg och kom fram bra som tredje häst i första sväng. Gick ut som första häst i andraspår och avancerade fram för att överta ledningen med 1350 meter från mål. På upploppet kom några hot ute i banan, men Rickard af R.F. kunde vinna säkert med en längd på nya rekordet 1.30,8v/2160m. Swedfact Trot AB i Umeå äger fyraåringen som kunde räkna in 25 000 kronor på kontot.

Noterat:

  • ...åsså då Blue Kitten (Anneli Kimmerud) som var först ut av Krister Söderholms trio av vinnare under lunchen. Snyggt!

Text: Håkan Persson
Foto: Jenny Persson

Publicerad måndag 3 oktober 2022. info@umaker.travsport.se