Ledare: Kallblodig toppsport!

Håkan Perssons ledartext till travprogrammet inför tävlingarna på fredag 4/11:
Wow! Vilka fina kallblod som besöker oss ikväll. Det är verkligen kul att erbjuda gräddan av de bästa kallbloden som finns i landet för dagen. Travrestaurangen är öppen och vi har gått om bokade gäster redan på förhand. Notera att första start är redan 18.00.


Eld Kevins lopp
Norske kriterietvåan Bore Mikkel (Öystein Tjomsland) vann grundserien i Norrlands Elitserie överlägset och han är redan miljonär. Han segrade i Biri Oppdretningslöp och utmanas i första hand av Lome Lux (Anders Högberg) som tidigt visade sin talang.

Troll Kevins lopp
Även här är det Öystein Tjomsland i favoritposition. Norske derbytvåan Holter Odin hade även han mest poäng i grundserien. Han utmanas främst av stallkamraten Tangen Ove och Järvsö Kurt (Jan-Olov Persson).

Polkettas lopp
Vi gästas här av svenska mästarinnan Stjärnblomster (Jan-Olov Persson) som tidigare tjusat oss på Umåker. Hon segrade också i grundserien och hon har en bra uppgift här. Spännande motbud här är Hulte Annika (Leif Jonsson) som med Emil Eriksson segrade här Norrländska Elitstoet här på Umåker i augusti.

Kung i Norr – Sleipners Höstpris
Åter till Öystein Tjomslands armada av topphästar. Här kommer Grisle Odin G.L. ut och jagar revansch efter helgens galopp på Rommetravet. Vi har två starka hemmakort i vikingarna, Källsjöviking (Mats Gällerstedt) och Don Viking (Stefan Dellbro) som bekant har tre raka SM-guld i Kallblodsmonté.

Travrestaurangen
God mat smakar ännu bättre tillsammans med fina travlopp. I Travrestaurangen erbjuds en riktigt bra grillbuffé. Vi har många samarbetspartners som bokat platser, så det kommer att bli festligt och trivsamt. Se till att boka ditt bord på 073-209 48 50, helst via ett SMS.

Ponnytrav
Imorgon lördag är det ponnytrav för våra barn och ungdomar. Tävlingarna går i regnbågens tecken för allas lika värde. Första start är 12.00. Välkommen!

Förra tävlingdagen
Vi kunde notera hela fem hemmasegrar vid förra tävlingsdagen. Sören Lennartson höll sig framme och tog en dubbelseger via Twins Lily och Frans R.F. Stallet är på gång nu! Samu Sundqvist fixade en seger till stallet via Delling och klev över miljonen inkört i år. Han körde även Rickard af R.F. (Anne-Mari Fjällström) till seger, samt Skellefteåtränade Loaded Noah (Mikael Lundmark). En kusktrippel för Samu som ryckte i körsvensligan. Dessutom ökade montéspecialisterna Power Glide och Caroline Linder på segerskörden. Montéseger nr 8 för året är noterad för 5-åringen, samtidigt som Caroline med kraft gled upp i ledning i montéchampionatet.

Somebody’s Destiny
Veckans omslagskille är Somebody’s Destiny (Stefan Johansson) som kördes till V86®-seger på Bergsåker förra veckan med Rikard N Skoglund i vagnen. Härligt att han hittat åter i vinnarcirkeln efter fyra försök i STL-lopp.

Winter Trot Classic
Notera 15 november i almanackan. Då släpps nämligen förköpsbiljetter och restaurangplatserna till Winter Trot Classic som vi kör på juldagen. Som vanligt är det spel på V75® och vi räknar med flera fina lopp. Förra året hade vi tillfälligt STL-statuts på tävlingarna, eftersom vi låg på en lördag. Håll utkik på umaker.se för bokningslänken.

Tack Krister
Vid månadsskiftet byter Krister Söderholm hemmabana från Umåker till Bodentravet. Vi tackar Krister för den här gången och önskar honom lycka till i framtiden på sina nygamla jaktmarker.

Samarbetspartners
Vi vill speciellt hälsa kvällens samarbetspartners välkomna till tävlingarna. Dessa är Torbjörn Sundhs Entreprenad, Stora Coop, Kuusakoski, Carstedts, Olofsfors, N.K.Lundströms Trävaror och Umeå Bränslen. Vi hoppas ni får en trevlig kväll på Travrestaurangen!

Vi har fri entré, fri parkering och delar ut gratis travprogram till besökarna, så långt lagret räcker.
Välkommen till Umåker!

Håkan Persson
Sportchef/Komunikatör