Svenskt Ponnytravkriterium 2022

I lördags var det dags för ett av årets stora mål om man äger en tre-årig travponny. I år hade Umåker två ekipage på plats för att köra om den ärofyllda titeln. Bättre hade det inte kunnat sluta då Stenbydal´s Lillja och Ella Ersson Svedelius körde hem segern till Umåker!


Dagens höjdpunkt var Svenskt Ponnytravkriterium 2022 som gjordes upp i två lopp, ett för kategori A ponnyer och ett för kategori B. I årets upplaga av kategori B loppet hade Umåker två representanter på plats, Stenbydal´s Lillja (Ella Ersson Svedelius/Alexandra K Strandberg) och Tolängas Medley (Vendela Lång). Båda ponnyerna har haft fantastiska säsonger med fina resultat men nu var det dags för årets stora mål, Svenskt Ponnytravkriterium.

Stenbydal´s Lillja kördes till täten direkt efter starten, snabbt kom Tolängas Medley upp och pressande på utsidan. Efter galopp på Tolängas Medley i första sväng kunde Stenbydal´s Lillja styra och ställa i täten. In i sista sväng får det ett ekipage på utsidan men kan då lätt svara ut och glida undan till en säker seger. Segermarginalen skrevs till många längder och vinner gör hon på nya snabba rekordet 2.00,0. Mycket stort grattis önskar hela Umåker!
För Tolängas Medely och Vendela Lång blev det en grym tredjeplats även hon på nytt rekord skrivet till 2.04,3. Stort grattis!

Både Ella och Vendela hade med sig två ponnyer var ner till Solvalla och fick åka nöjda hem med var sin vinst och tredjeplats.

I dagens snabblopp för kat A ponnyer var det Pollypuff som på ett säkert sätt körde in en seger med Vendela Lång i sulkyn. De var snabba ut från start när bilen släppte fältet och hittade direkt till täten. Där kunde de utöka sitt försprång och kom in på upploppet med många längder ner till tvåan. Det blev en säker seger på det nya rekordet 2.09,6a, mycket stort grattis till en fin prestation!

Ella och tränare Alexandra hade med sin Vizzard Wee för att starta i ett montelopp. Där sprang han in en mycket fin tredjeplats på nytt montérekord 1.54,0. Grattis!
Det är så roligt att vi har så många duktiga ungdomar på Umåker som visar framfötterna, vi hejar på er!

Bild: Stenbydal´s Lillja, Alexandra Strandberg & Ella Ersson Svedelius m.fl.
Text: Alma Oskarsson

Publicerad måndag 17 oktober 2022. info@umaker.travsport.se