Fyra segrar i Boden!

Lördagen 17/9 var det ponnytrav i Boden, deras sista heldag för i år. Vi hade ett strakt lag på plats med många ekipage från Team Umåker. Det blev hela fyra segrar till Umåker av dagens sju lopp, dessutom en hel drös med placeringar. Bra jobbat och stort grattis till er alla!


Det var en bra dag för Umåkerekipaget L.G.J.S Gusten och Alvie Colliander Långström som smällde till med en dubbelseger under dagen. Den första segern kom i dagens andra lopp, första gången med autostart för ekipaget som snabbt kunde köra till ledningen och utökade sitt försprång. De kunde defilera in i mål på tiden 2.20,6ag som var nytt rekord. De startade även i det dagens femte lopp. Denna gång voltstart och 20 meters tillägg. Även här skrevs segermarginalen till många längder och de sprang i mål på tiden 2.18,5g som var en ytterligare rekordsänkning med några sekunder. Ekipaget har tillsammans vunnit tre av tre starter och deras segerprocent ligger på 100%. Stort grattis till fina prestationer!

I dagens femte lopp var det Sandbackas Gunnar och Evelina Sandström som var mest taggade. Från sina tillägg lyckades de runda flertalet ekipage och överta ledningen. Segermarginalen skrevs till många längder och de finputsade även sitt voltrekord till 2.46,8g. Snyggt kört och stort grattis!

Den sista Umåkersegern stängde dagen i det sista loppet. Det var treåriga segermaskinen Stenbydal's Lillja och Ella Ersson Svedelius (Alexandra K Strandberg) som var i farten igen. Det var den sjätte raka segern för ekipaget. Vann gjorde dem med 8 längder på tiden 2.03,3g. Stort grattis!

Framskjutna placeringar:

  • 2:a Zicko K.L. – Olle Bergdahl 2.23,8a
  • 2:a Vizzard Wee – Ella Ersson Svedelius (Alexandra K. Strandberg) 1.52,4g
  • 2:a Trolldalens Jax – Sandra Demby 2.07,2g
  • 3:a Bella Ljadas – Lo Sallinen (Linda L. Sallinen) 2.58,0 Nytt rekord!
  • 3:a Snorkfrööken - Lo Sallinen (Linda L. Sallinen) 2.27,0ag
  • 3:a Sandbackas Gunnar – Evelina Sandström 2.52,8g
  • 3:a Bella Ljadas – Lo Sallinen (Linda L. Sallinen) 2.58,1g

Vi hade även två ekipage på plats i Bollnäs under lördagen varav dessa startade i Guldstoet.

Guldstoet Kat A
Vendela Lång var på plats med sin Pollypuff för att tävla mot Sveriges snabbaste ston. Efter ett hårt lopp utvändigt om ledaren blev de tyvärr diskvalificerade som tvåa i mål.

Guldstoet Kat B
Wilma Gerklev var på plats med sin Ekslätts Purelove, de slutade som oplacerade på tiden 1.52,6ag.

Bild: L.G.J.S Gusten & Alvie Colliander Långström
Foto: Carina Olofsson (Carinas Travfoton)
Text: Alma Oskarsson

Publicerad måndag 19 september 2022. info@umaker.travsport.se