Spridda segrar

Samtliga permanenta banor från Bergsåker och norrut fick vara representerade i vinnarcirkeln denna tävlingsdag. Hemmalaget tog två segrar, Vance Avenue Alma (Sören Lennartson) och Jelmer Boshoeve (Heidi Hiltunen/John Östman) - plus ponnyloppet Tolängas Medley (Vendela Lång). Lägger till framgångar för hemmakuskarna William Strand som tog en dubbel och årsdebuterande Janne Norberg som vann ett lopp.
Nämner också att Linnea Persson tog karriärens första kuskseger tillsammans med Zätasekinen.


web-1217.jpg

Zätasekinen (Linnea Persson/Gun-Marie Persson) öppnade bra och tog position utvändigt ledaren. Där fick de göra grovjobbet loppet igenom. På upploppet blev det en duell med ledande Red Jamie, men kort före mål kunde Zätasekinen koppla greppet. Karriärens första kuskseger för Linnea Persson var därmed ett faktum.

web-1278.jpg

Hög Bo (William Strand/Raimond Eitzenberger) inledde som tredje häst och kunde sedan ta andra utvändigt. När den framför galopperade dryga halvvarvet kvar blev de först utvändigt. Då gick de fram och pressade ledaren genom slutsvängen. På upploppet kopplades segergreppet och de vann enkelt.

web-1326.jpg

Vance Avenue Alma (Sören Lennartson) kördes till ledningen kort efter start. De fick öppna halvvarvet på 1.14,5. Sedan kunde Sören dämpa tempot till 1.19,2. Sista halvvarvet ökade de tempot i ledningen, vilket gjorde det svårt för övriga. Vance Avenue Alma kunde gå undan till en säker seger.

web-1392.jpg

Catri Hall (Kevin Porshage/Ricky Eklund) inledde som andra häst i andraspår, men fick sedan ta positionen som första häst utvändigt ledaren. Kevin satte tidigt in pressen på ledaren och kunde koppla greppet i god tid före mål på upploppet. Stark insats.

web-1432.jpg

Tolängas Medley (Vendela Lång) startades med 60 meter tillägg och kunde efter ungefär ett varv ta hand om ledningen. Fick en stor lucka och kunde sedan vinna överlägset före en bra avslutande Vizzard Wee.

web-1509.jpg

Jelmer Boshoeve (Heidi Hiltunen/John Östman) snabbstartade till ledningen. Första halvvarvet öppnades på 1.14,3, sedan fick de dämpa till 1.15,5 på varvet. På upploppet försökte de utmana, men då dansade Jelmer Boshoeve undan på lätta hovar till en enkel seger.

Klockar Eva (Jan Norberg/Jan Halberg) drog direkt till ledningen och fick en lucka till konkurrenterna. De kom aldrig i närhet av ledande Kockar Eva som stämplade av mellantiderna 1.33,9/500 och 1.33,0/1000. Hon kunde jogga undan till en mycket enkel seger i sin ensamhet.

Emmeline (Lise-Lotte Lindkvist) kördes till ledningen i ett lopp som hade en rörig inledning med många galoppet. Emmeline fick öppna halvvarvet på 1.23,2 för att sedan varva på 1.24,9. De försökte utmana och det var tre hästar i bredd när de svängde in på upploppet. Det hårdnade till mot mållinjen, men Emmeline kunde hålla undan till segern.

web-1664.jpg

Yanki Bar (William Strand/Fanny Åkerman) öppnade raskt och satt i ledningen redan innan de gick in i första sväng. Kunde öppna halvvarvet på 1.19,4 för att sedan dämpa till 1.20,6 på varvet. Det var ett samlat fält som nådde upploppet. Det stod och vägde mellan tre hästar i bredd mot mål, men ingen kunde rå på Yanki Bar som tog karriärens första seger.

web-1719.jpg

Explosive Girl (Moa Fredriksson/Gunnel Fredriksson) öppnade bra och tog rygg på ledaren från start. Där kunde de smyga med tills de svängde in på upploppet. Då kom luckan och Explosive Girl exploderade i avslutningen. Tre hästar i bredd, men det blev väldigt säkert till slut.

Foto: Jenny Rehnman
Text: Håkan Persson

Publicerad fredag 7 april 2023. info@umaker.travsport.se