Dubbel för Gällerstedt

Bodentravet bjöd på lunchtävlingar idag och Mats Gällerstedt tog för sig med två segrar. Hans segervapen var M.P.Vega och Vännfors Sessan som han lånade ut till Jens Eriksson respektive John Östman att lotsa till segrarna.
Skötare på bilden är Signe Eriksson (Vännfors Sessan) till vänster och Ylva Strömberg (M.P.Vega) till höger.


M.P.Vega (Jens Eriksson/Mats Gällerstedt) var snabbast från start av tilläggshästarna. Kom fram som fjärde häst i det utdragna fältet. Framme som trea med ett och ett halvt varv kvar till mål. Ut i andraspår 500 kvar för att nå upp utvändigt ledaren mitt i slutsvängen. Greppet kopplades 200 kvar och hon gick undan till seger med 2,5 längd på 1.28,9v/2160m. Det var 25 000 kronor i förstapris till ägarna Woodmood AB i Bollstabruk. Uppfödare är M Pettersson Konsult AB från Umeå.

Vännfors Sessan (John Östman/Mats Gällerstedt) fick en bra start första stegen, men det blev ändå att hon inledde som tredje häst. Efter drygt ett halvvarv gick hon ut som första häst i andraspår för att ta över ledningen med knappa 1,5 varv från mål. Blev pressad och fick lämna över taktpinnen med varvet kvar. Hakade på i ledarryggen till 600 kvar när hon gick ut som första häst i andraspår. Pressade ledaren genom slutsvängen och kunde greppa 100 kvar. Höll undan hela vägen hem till seger med en halv längd på 1.35,0v/2140m. Det treåringa stoet är ägt och uppfött av Sven Olaf Nordli från Vännäs. Här var det 25 000 kronor i förstapris. 

Noterat:

  • Just Celebration (Ove A Lindqvist/Sören Lennartson) grejade en snygg tredjeplats efter ett tufft lopp som första häst i andraspår.

HP

Publicerad tisdag 25 april 2023. info@umaker.travsport.se