Klammer och Lill Elden

Söndagstrav på Dannero och det blev dubbla segrar för Umåkerekipagen. Först ut var Klammer (Anna Näslund) med William Strand i vagnen. Sedan satte Robert Kärrman dit egentränade Lill Elden.


Klammer (William Strand/Anna Näslund) kom igenom bra från bakspåret och fick andra utvändigt. Där kunde de vänta till dryga halvvarvet från mål. Då kom attacken i tredjespår och i slutsvängen landade de utvändigt ledaren. Det blev en upploppsduell som stod povh vägde hela vägen hem, men kort före mål satte Klammer klorna i ledaren. Seger med en hals på 1.17,6a/2140m. Det var 10 000 kronor i förstapris till ägarna i Hästbussen i Umeå AB. Trea i loppet var Jas (Ida Olsson/Anna Johansson).

Lill Elden (Robert Kärrman) kröp direkt ner i rygg på ledaren och kunde smyga med. 650 kvar gick de ut i andraspår och pressade på ledaren. När de gick i slutsvängen hade de kopplat greppet och bara ökade ledningen. Lill Elden gick undan till en enkel seger med fem längder på 1.27,3v/2140m. Här var det 10 000 kronor i förstapris. Ägarna är Robert & Torgny Kärrman och Roland Sundström. Här spurtade Vännfors Stjärna (Joakim Rubertsson/Mats Gällerstedt) in på en tredjeplats.

Noterat:

  • Snärtjerv (Björn Karlsson) segrade direkt i debuten. Hästen är uppfödd och upptränad av André Andersson.
  • Just Celebration (Sören Lennartson) grejade en tredjeplats.

HP

Publicerad söndag 16 april 2023. info@umaker.travsport.se