Ledaren: Damklubbens kväll

Här kommer Håkan Perssons ledare inför Damklubbens kväll.
"2023 var året när Umåker bröt en lång tradition av att köra dubbeltrav i samband med vår stora V75-dag. Damklubbens kväll flyttades två veckor tidigare i kalendern och här står vi nu. De sportsliga förutsättningarna är riktigt fina. Umåkers Damklubb står som vanligt för trivseln och sätter guldkant på inramningen."


Umåkers Damklubb
Som vanligt kommer de att bjuda publiken och aktiva på deras generositet och varma välkomnande i entréhallen på samma sätt som tidigare år. Damklubben har fixat med morötter till alla hästar, samt picknickpåsar till deltagarna i Ladies Race och Damklubbens Montélopp. Dessutom, inte minst hederspriser och täcken till sina race ikväll. De sponsrar Damklubbens Stora Fyraåringspris, Ladies Race, Damklubbens Kalla Pris och Damklubbens Montélopp. Som vanligt delas också ”Damklubbens specialare” ut till alla segrande kuskar. Vi kan från Umåker sida inte värdera hur mycket Umåkers Damklubb betyder för vår verksamhet. Stort tack från oss alla!

Championhyllningar
Ikväll kommer vi att hylla våra champions från 2023. Det kommer att ske i vinnarcirkeln efter lopp 6. Kuskchampion Samu Sundqvist, tränarchampion Hanna Olofsson och montéchampion Lena Fritz. Kom gärna ut och applådera dem!

Norrmaskiners lopp
Kan detta vara årets bästa lopp med 30 000 kr i förstapris? Vilket kanonrace! Global Badman utmanas av en comebackande Power och västerbottningen Selmer I.H. Wow, vilken godbit!

Mycket hög klass
Flera av kvällens lopp håller mycket hög klass. Skulle kunna skriva en lång krönika om dessa, men det är ett begränsat utrymme på ledarplats i detta program. Det får räcka med ett konstaterande och vi håller alltid lite extra på hemmalaget.

Kvällens samarbetspartners
Stall ZiOne bjuder på Järvsöviking & Rigel Öyvinds lopp för högsta kallblodsklassen. Cramo samarbetar med Damklubbens Kalla Pris. Skogsro är med på Ladies Race. I Umåkers Treåringselit har vi TRM som samarbetsparter. ICA Supermarket Vindeln samarbetar med Damklubbens Stora Fyraåringspris. Umåker Cup-finalen har Bro&Tak som samarbetspartner. I montéloppet kliver Redgo i och samarbetar. Åbyns Bygg tar Åbyns Byggs Specialare som inleder V5®-kupongen. Dessutom som vi redan nämnt, snabbloppet – Norrmaskiners lopp. Vi avslutar kvällen med att köra Röbäcks Måleris lopp. Tack för att ni ställer upp och stöttar Umåker!

Från Umåkers Damklubb och hela Umåker, hjärtligt välkommen till kvällens tävlingar!

Håkan Persson
Sportchef/Kommunikatör