Stålviktor segrade i Boden

Bodentravet körde huvudtävlingar på fredagskvällen och vi fick en seger med oss hem till Umåker. Det var Mats Gällerstedt som körde egentränade Stålviktor till seger. Dessutom noterade vi fyra tredjeplatser, samt en kuskseger när Samu Sundqvist segrade med Selmer I.H. (Gabriella Laestander).


Stålviktor (Mats Gällerstedt) hamnade ungefär mitt i fältet från sitt tillägg. Sedermera blev det tredje utvändigt när fältet formerat sig med dryga varvet till mål. De gick med i angrepp halvvarvet från mål och vreds ut för anfall via fjärdespår mitt i slutsvängen. En vass avslutning och segergreppet kopplades 100 kvar. De höll undan till segern med en säker längd på 1.26,7v/2160m. Uppfödaren Johnny Löthberg Konsult AB i Uppsala deläger även vinnaren tillsammans "med flera". Det var 30 000 kronor i förstapris.

Noterat:

  • Det blev fyrtal i tredjeplatser för Umåkerhästar ikväll. I tur och ordning, Grim (Mats Gällerstedt), Catch the Hook (Stina Sjöberg/Mattias Berglund), Eder Bob (Krister Söderholm/Anna Näslund) och Willmer Gel (John Östman/Malin Åberg).
  • Samu Sundqvist tog en kuskseger bakom Selmer I.H. (Gabriella Laestander) i snabbloppet. Selmer som är uppfödd av Ingemar Hultqvist AB.

HP

Publicerad fredag 14 april 2023. info@umaker.travsport.se