1 - 2 - 3 - 4 - Umåkersegrar!

Umåkershästarna tog för sig rejält på Bodentravet ikväll! Det blev fyra segrar och två andraplatser när kvällen summerades. Segerhästarna var Jessica Brodda (Stefan Johansson), Eder Bob (Anna Näslund), Källsjöloke (Mats Gällerstedt) och Ride Away (Lena Johansson).
Bilden: Stall Gällerstedt var 1a (Källsjöloke) och 2a (Lia Lykke) i samma lopp.


Jessica Brodda (Stefan Johansson) öppnade bra från spår långt ut på vingen och kunde köras till ledningen i första sväng. Det kostade 1.14,5 första halvvarvet, men sedan kunde de dämpa till 1.18,4 på varvet. På sista långsidan ökades tempot och övriga fick svårare att följa med. Gick undan till andra raka segern och vann med två längder på 1.16,9a/2140m. Förstapriset var på 25 000 kronor är ägarna Mats Bucht och Eva Björkman. Andraplatsen här gick till Love Bass (John Östman/Sören Lennartson) som avslutade mycket bra.

Eder Bob (Krister Söderholm/Anna Näslund) startade från tillägg och hamnade nere i kön, vilket blev fjärde utvändigt. Det droppade ner hästar framför och såsmåningom satt de i andra utvändigt. I slutsvängen satte de in attacken och då gick det undan. Greppet kopplades 150 kvar och segermarginalen mättes till 1,5 längd på 1.14,4v/2160m. Det är Hästbussen i Umeå AB som äger 12-åringen som belönades med 25 000 kronor för segern.

Källsjöloke (Ove A Lindqvist/Mats Gällerstedt) spetsade från innerspåret och öppnade halvvarvet på 1.33,2. Lite senare med ca 1,5 varv från mål fick de släppa fronten till stallkamraten Lia Lykke. De tassade med i rygg, till 600 kvar när de kunde gå ut och upp utvändigt ledaren. De utmanade varandra på upploppet, men 100 kvar kunde Källsjöloke koppla greppet och segra med en längd före Lia Lykke. Segertiden blev 1.30,9v/2140m. Loppet som ingår i Svensk Travsports Unghästserie hade 40 000 kronor i förstapris till ägargänget i Stall Lapp Brun KB.

Ride Away (Malin Viklund/Lena Johansson) fick en mycket bra start från tillägg och var framme i ledarryggen redan i första sväng, men med drygt två varv kvar övertog de taktpinnen. Där kunde de jogga på tills de var ute på sista bortre långsidan. Då drogs tempot upp och Ride Away gick ifrån till andra raka seger. Femåringen segrade med 3,5 längder på 1.17,6v/2660m. Äger gör Vårdbolaget Framtidstro AB från Vännäs och det var 25 000 kronor i förstapris.

HP

Publicerad torsdag 24 augusti 2023. info@umaker.travsport.se